"Rīgas satiksmes" autostāvvietas varētu nodot Satiksmes departamentam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas stāvvietā
Automašīnas stāvvietā Foto: Publicitātes foto

"Rīgas satiksmes" maksas autostāvvietas plānots nodot apsaimniekošanā Rīgas domes Satiksmes departamentam, atklāja domes priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais par satiksmes infrastruktūru Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš norādīja, ka pašlaik notiek situācijas izvērtēšana. Par to, kā un kad tas notiks, skaidrībai esot jābūt līdz nākamā gada vidum.

Ķirsis piebilda, ka autostāvvietu nodošana Rīgas domes Satiksmes departamentam atvieglos ielu uzturēšanu kārtībā. Piemēram, pašlaik ziemas sezonā par sniega tīrīšanu stāvvietās atbild "Rīgas satiksme", bet par ielas attīrīšanu no sniega - departaments.

Kā aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā, "Rīgas satiksme" apkalpo 6025 maksas autostāvvietas.

No tām A tarifu zonā ir 754, B tarifu zonā - 2896, C tarifu zonā - 1720, D tarifu zonā - 334, bet R tarifu zonā - 321 autostāvvieta.

A tarifu zonā par automašīnas novietošanu jāmaksā 2,5 eiro pirmajā stundā, 3 eiro katru nākamo stundu, bet minimālā maksa ir 0,6 eiro.

B tarifu zonā maksa par pirmo stundu noteikta 2 eiro, par katru nākamo stundu - 2,5 eiro, bet minimālā maksa - 0,5 eiro.

C tarifu zonā maksa par pirmo stundu noteikta 1,5 eiro, par katru nākamo stundu - 2 eiro, bet minimālā maksa - 0,4 eiro.

D tarifu zonā transportlīdzekļu vadītājiem jāmaksā 1 eiro par pirmo stundu, 1,5 eiro par katru nākamo stundu, bet minimālā maksa noteikta 0,3 eiro.

Visdārgākajā, R tarifu zonā Vecrīgā, par pirmo stundu jāmaksā 5 eiro, par katru nākamo stundu - 8 eiro, bet minimālā maksa noteikta 1,3 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu