Sestdien uz ceļiem četri bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Aizvadītāja diennaktī ceļu satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā četri un cietuši 14 cilvēki, informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Divi no bojāgājušajiem bija autovadītāji, kuru vadītie spēkrati saskrējās, bet divi bija gājēji. Turklāt abos gadījumos, kad tika notriekti gājēji, autovadītāji aizmuka no notikuma vietas.

Sestdien ap plkst.17 Augšdaugavas novada Pilskalnes pagastā, uz autoceļa Pilskalne-Ilze notika frontāla sadursme starp automašīnām "Audi A4" un "Toyota Avensis". Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja abu automašīnu vadītāji. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Savukārt plkst.18.42 saņemts izsaukums uz Ikšķili, kur Ozolu ielā pagaidām nenoskaidrots autovadītājs uzbraucis gājējam. Vīrietis no gūtajām traumām negadījuma vietā gāja bojā. Autovadītājs atstāja notikuma vietu, neizsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību un par notikušo neziņojot policijai.

Pagaidām nenoskaidrots vadītājs gājēju nāvējoši notriecis arī Mārupes novada Babītes pagasta Vīkuļos. Izsaukums saņemts šonakt plkst.0.38. Arī šajā gadījumā automašīnas vadītājs bija aizmucis no notikuma vietas.

Sestdien kopumā Latvijā reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem Rīgā notika 42, Zemgalē - 15, Latgalē - 14, Vidzemē - 13, bet Kurzemē - astoņi.

Negadījumos Rīgā cietuši seši cilvēki, Zemgalē - četri, Vidzemē un Latgalē - pa diviem. No cietušajiem Rīgā trīs bijuši gājēji, bet divi - velosipēdisti, savukārt no diviem cietušajiem Vidzemē viens bija gājējs un otrs - velosipēdists.

Sestdien kopumā kārtības sargi noformēja 518 administratīvā pārkāpuma protokolus ceļu satiksmes jomā. Lielākā daļa jeb 180 protokolu izrakstīti Rīgā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem kopumā pieķerti 14 dzērājšoferi.

Kopumā kārtības sargi noformējuši 518 administratīvā pārkāpuma protokolus ceļu satiksmes jomā. Lielākā daļa jeb 180 šādu protokolu izrakstīti Rīgā.

14 autovadītāji sodīti par braukšanu dzērumā, bet vēl viens par agresīvu braukšanu. Savukārt 219 šoferi sodīti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu