Šogad Vācijā no Baltkrievijas ieradušies vairāk nekā 10 000 nelegālo migrantu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LEONID SCHEGLOV/ BelTA /HANDOUT

Kopš gada sākuma Vācijas federālā policija apzinājusi 10 128 nelegālos migrantus, kas valsts teritorijā ieceļojuši no Baltkrievijas, pirmdien Potsdamā pavēstīja federālās policijas prezidijs.

Novembra pirmajās trīs nedēļās reģistrēti 2287 gadījumi, kad migranti nelegāli ieceļojuši no Baltkrievijas.

No janvāra līdz jūlijam Vācijā caur Baltkrieviju kopumā ieceļojuši 26 nelegālie migranti, augustā 474, septembrī - 1903, bet oktobrī - 5285.

Epicentrs joprojām ir Vācijas-Polijas robeža, kur kopš augusta vērojams "augsts migrācijas spiediens", teikts paziņojumā.

Situācijas normalizācija "šobrīd netiek prognozēta".

Vācijas-Polijas robeža ir Šengenas zonas iekšējā robeža. To iespējams šķērsot jebkurā vietā un jebkurā laikā.

Līdz ar Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko pret Eiropas Savienību (ES) izvērsto hibrīduzbrukumu un nelegālo migrantu plūsmas pastiprināšanos Vācijas federālā policija pastiprinājusi kontroles pasākumus pierobežas rajonos.

Lukašenko hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu