Uz ceļa starp Turaidu un Siguldu ziemā saglabāsies ātruma ierobežojums; liegta smagā transporta kustība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Būvdarbos uz reģionālā autoceļa Inciems-Sigulda (P8) posmā starp Turaidu un Siguldu sācies tehnoloģiskais pārtraukums, kura laikā saglabāsies ātruma ierobežojumi 40 un 50 kilometri stundā, kā arī būs liegta smagā autotransporta kustība, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.

Ceļa posmu Gaujas senlejā paredzēts pilnībā rekonstruēt, izbūvējot salturīgo slāni, pamatus un ieklājot asfaltbetonu. Apgaismota ietve tiek būvēta Turaidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam. Lai nodrošinātu kontrolētu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas un mazinātu nogāžu eroziju, tiek izbūvēta drenāžas un lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

Kopš šī gada maija vidus, kad sākta pārbūve, būvobjekta sākumposmā līdz krustojumam ar autoceļu Ragana-Turaida (P7) veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta brauktuve, kam saskaņā ar projektu ieklāts bruģa segums, daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, kā arī izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Posmā gar Gūtmaņa alu līdz tiltam pār Gauju veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta. Lai nostiprinātu ceļa masīvu un nogāzi, 80 metru posmā zem autoceļa nomales izbūvēta dziļās grunts stabilizācijas kolonnu rinda. Tāpat šajā posmā daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, kā arī daļēji pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi.

Savukārt Siguldas nogāzē - posmā no Gaujas tilta līdz Siguldai veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta, daļēji izbūvēta ietve, sākta ietves apgaismojuma izbūve un izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Atsākoties būvdarbiem 2022.gada pavasarī, Turaidas nogāzē un senlejā līdz Gaujas tiltam tiks izbūvētas ceļa konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona apakškārta un dilumkārta, izbūvēta ietve, tās apgaismojums un lietus ūdens kanalizācija, pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi. Visā posmā izbūvēs asfaltbetona virskārtu, uzstādīs satiksmes organizācijas un drošības aprīkojumu, kā arī veiks apzaļumošanu, uzstādīs soliņus un atkritumu urnas.

Darbus par līgumcenu 4,37 miljoni eiro veic SIA "Binders", un tos plānots pabeigt 2022.gada vasarā. Projekta autors ir SIA "Projekts 3".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu