"Grafikas akadēmija" aicina uz lekciju par digigrafiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Justīne Lūce
Justīne Lūce Foto: Artūrs Hnikins

Tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma "Grafikas akadēmija" šoruden aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Jaunākā lekcija šajā ciklā būs par digigrafiju, to vadīs māksliniece Justīne Lūce.

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos: sestdien, 27. novembrī 11.00 un otrdien, 30. novembrī 20.00.

Šajā tiešsaistes lekcijā māksliniece Justīne Lūce iepazīstinās ar vienu no jaunākajām grafikas tehnikām - digigrafiju, kuras izveidē pati ir piedalījusies.

Māksliniece Justīne Lūce studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā un uz grafiku pārgājusi studējot Venēcijas Mākslas akadēmijā, kur kopā ar profesoru Jacopo Abisu izveidoja jaunu grafikas tehniku - digigrafiju. Tehnika balstās uz fotoattēla izmantošanu novilkuma radīšanai, bet drukas princips ir kopīgs ar klasiskajām grafikas tehnikām.

Justīne Lūce digigrafiju izmanto arī savā daiļradē. Šajā tehnikā tapušus darbus varēja redzēt autores personālizstādē “Laimīgie sīkumi”, kas no 2018. gada 24. oktobra līdz 9. novembrim notika “Kamergalerijā”. Lūce pasniedz vizuālo mākslu Žila Verna Rīgas Franču skolā un vada mākslas studiju pieaugušajiem “Regulārs sakars”. Kopā ar māsu bioloģijas profesori Ilutu Dauškani izveidojušas projektu “Ota Dabā” ar mērķi izglītot cilvēkus par bioloģiju un mākslu.

Nodarbība notiek projekta "Grafikas akadēmija - tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma" ietvaros. Projekts interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās.

Tiešsaistes lekcijas notiek interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta lapā vai rakstot uz e-pastu printmakingin@gmail.com.

Projektu organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar “Grafikas darbnīca un mākslas studiju”, biedrību “Oforta ģilde”, “Virtuālā studija Urga” un “Hypnoscope”. Informatīvais atbalstītājs TVNET. Projekta vizuālās identitātes autore Agnese Kurzemniece. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrELPA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu