160 sievietēm ziemas sezonā būs bezmaksas IT apmācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai 160 sievietēm palīdzētu apgūt pamatzināšanas, kas nepieciešamas turpmākām mācībām informācijas tehnoloģiju (IT) jomā un darba gaitu sākšanai, nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls" kopā ar IT kompāniju "Accenture" atklājusi programmas "She Goes Tech" ziemas mācību sezonu, pavēstīja "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone.

Viņa skaidro, ka mācības ir piemērotas sievietēm, kurām nav pamatzināšanu datorzinātnē, bet ir vēlme un interese sākt karjeru IT jomā, piemīt analītiskā domāšana un ir labas angļu valodas zināšanas.

Mācības notiks attālināti, darbdienu vakaros, lai tās var apvienot ar darba pienākumiem vai studijām. Plašāk par mācībām varēs uzzināt "Riga TechGirls" organizētajā tiešsaistes pasākumā 25.novembrī, kuram var pieteikties organizācijas "Facebook" kontā.

Mācību laikā 160 "Accenture" nodrošināto stipendiju ieguvējām būs iespēja "Riga TechGirls" piesaistīto pasniedzēju vadībā apgūt tādas programmēšanas valodas, kā "Java", "JavaScript", ".NET" un "Scala", kā arī uzzināt vairāk par "DevOps" principiem un mākoņtehnoloģijām.

"Accenture" vadītājs Baltijā Maksims Jegorovs uzsver, ka IT nozare nodrošina plašu profesiju spektru, darba pienākumus ir iespējams veikt arī attālināti, tādējādi ir iespējams strādāt no visas Latvijas, kas palīdz labāk apvienot profesionālos pienākumus ar privāto dzīvi.

"Nākotnē IT prasmes būs būtiskas ikvienā tautsaimniecības jomā, tāpēc uzņēmums atbalsta iniciatīvas, kas palīdz pēc iespējas plašākam cilvēku lokam apgūt nepieciešamās iemaņas," norāda Jegorovs.

Saņemtie pieteikumi mācībām tiks vērtēti pakāpeniski, atkarībā no mācību sākuma datuma. Pirms mācībām dalībniecēm būs jāpilda divi testi, kuros tiks pārbaudītas analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat vērība tiks pievērsta motivācijas vēstulēm, kā arī CV. Informācija par mācībām un pieteikšanās termiņiem ir pieejama "shegoestech.lv" mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu