Baidena administrācija spriež par aprīkojuma nosūtīšanu Ukrainai, ziņo CNN (21)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija izskata iespēju nosūtīt uz Ukrainu militāros padomniekus un jaunu aprīkojumu, tai skaitā arī ieročus, bažās par iespējamu Krievijas iebrukumu, raidorganizācijai CNN apstiprinājuši vairāki informācijas avoti.

Ukrainas amatpersonas paudušas bažas par Krievijas karavīru un aprīkojuma koncentrēšanos pie Ukrainas robežām, kā arī pieļāvušas, ka tas varētu novest pie jauna iebrukuma.

Raidorganizācija "Bloomberg" pirmdien ziņoja, ka ASV izlūkdienesti nodevuši NATO dalībvalstīm Eiropā izlūkdienestu materiālus saistībā ar iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā. Saskaņā ar tiem, gadījumā, ja iebrukums Ukrainā notiks, tas tiks īstenots trīs virzienos – no Krievijas, no okupētās Krimas un no Baltkrievijas. Uzbrukumā piedalītos aptuveni 100 000 Krievijas karavīru.

Kā vēsta CNN, ASV tiek diskutēts par palīdzības paketi Ukrainai, kurā varētu tikt iekļautas jaunas prettanku raķetes "Javelin". Tiekot izskatīta iespēja tajā iekļaut arī "Stinger" pretgaisa aizsardzības sistēmas, kā arī aprīkojumu, ko pirms ASV iziešanas no Afganistānas bija paredzēts sūtīt Kabulai, tai skaitā "Mi-17" helikopterus.

Taču Baidena administrācija šajā jautājumā nav vienota. Dažas amatpersonas uzskata, ka "Stinger" sistēmu un helikopteru nosūtīšanu Ukrainai Krievija varētu uztvert kā pamatīgu eskalāciju.

Vienlaikus ASV amatpersonas ar Eiropas līderiem apspriež jaunu sankciju paketi, kas stātos spēkā, ja Krievija veiktu jaunu iebrukumu Ukrainā, CNN apstiprināja pietuvināti informācijas avoti.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki pirmdien žurnālistiem norādīja, ka administrācija pēdējo nedēļu laikā uztur sakarus ar sabiedrotajiem Eiropā, "tai skaitā Ukrainu". Viņa arī apstiprināja, ka ASV ar Krievijas amatpersonām apspriedušas Ukrainu un ASV-Krievijas attiecības.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu