Migrantu mēģinājumi nelegāli iekļūt Polijā no Baltkrievijas turpinās (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bojāts žogs uz Polijas-Baltkrievijas robežas.
Bojāts žogs uz Polijas-Baltkrievijas robežas. Foto: SCANPIX

Polijā naktī uz trešdienu turpinājušies migrantu mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu un iekļūt valstī no Baltkrievijas, un sadursmju rezultātā cietis viens Polijas karavīrs.

Naktī uz trešdienu notikuši trīs lieli mēģinājumi izlauzties cauri robežai, ziņo aģentūra PAP.

Vispirms divas migrantu grupas ar 30 līdz 40 cilvēkiem katrā mēģināja izlauzties cauri robežai pie Mjelniku ciemata. Šis mēģinājums ilga četras stundas, žurnālistiem pavēstīja Polijas Robežsardzes pārstāve Anna Mihalska.

Migranti apmētāja Polijas robežsargus un karavīrus ar akmeņiem, koka gabaliem, petardēm un trokšņa granātām, kā rezultātā viens karavīrs guva galvas traumu, atklāja Mihalska.

Lai gan abām migrantu grupām izdevās sasniegt Polijas teritoriju, viņi tika aizturēti un nogādāti atpakaļ, piebilda Mihalska.

Tikmēr vēl viena agresīvu migrantu grupa no aptuveni 100 cilvēkiem ar "baltkrievu karavīru palīdzību" apmētāja Polijas spēkus ar akmeņiem un mēģināja pārgriezt dzeloņstiepļu žogu uz robežas netālu no Dubičes Cerkevnes, pastāstīja Mihalska.

Šis mēģinājums nelegāli šķērsot robežu notika ap plkst.20 otrdienas vakarā, un tajā piedalījās galvenokārt irākieši, atklāja Mihalska.

Visi šie migranti tika aizturēti Polijas pusē un pavadīti atpakaļ uz robežu, viņa piebilda.

Trešdien ap plkst.1 Polijas karavīri, patrulējot uz robežas, pamanīja sešas personas, kas gatavojās pārpeldēt Bugas upi, izmantojot pontonu. Arī šis mēģinājums nelegāli šķērsot robežu tika novērsts, ziņo amatpersonas.

Polijas Aizsardzības ministrija šodien paziņoja, ka Polijas karavīri "palīdz apturēt jaunus nelikumīgus mēģinājumus iekļūt valstī", rūpējoties par zemes drošību "jebkurā stundā un jebkuros laikapstākļos".

PAP ziņo, ka Polijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Jablonskis piedalījies sarunās ar kolēģiem Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Polijai cenšoties diplomātiskiem līdzekļiem mazināt krīzi uz robežas ar Baltkrieviju.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Jablonskis žurnālistiem sacīja, ka vizītē Katarā svētdien viņš intervijā Tuvo Austrumu lielākajam televīzijas tīklam "Al Jazeera" prezentējis Polijas skatījumu uz krīzi pie robežas ar Baltkrieviju.

Polijas Robežsardze šodien ziņoja, ka aizvadīto 24 stundu laikā reģistrējusi kopumā 267 mēģinājumus nelegāli iekļūt Polijā no Baltkrievijas.

Kopš gada sākuma Polija reģistrējusi vairāk nekā 36 000 šādu mēģinājumu, tostarp 7000 šomēnes.

Kopš 2.septembra Polija pierobežas zonā izsludinājusi ārkārtējo stāvokli un grasās uzbūvēt 5,5 metru augstu un 180 kilometrus garu žogu uz robežas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu