Slovākija ievieš daļēju karantīnas režīmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Medicīnas personāls pie pacienta slimnīcas COVID-19 nodaļā Bratislavā, Slovākijā.
Medicīnas personāls pie pacienta slimnīcas COVID-19 nodaļā Bratislavā, Slovākijā. Foto: SCANPIX

Slovākijā no ceturtdienas stāsies spēkā daļējs karantīnas režīms, tostarp tiks slēgti restorāni un veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, bet skolas turpinās darboties, trešdien paziņojusi valdība.

Daļējais karantīnas režīms būs spēkā divas nedēļas.

Cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas tikai, lai dotos uz darbu, skolu, pie ārsta vai uz veikalu pēc pirmās nepieciešamības precēm. Atļautas būs arī pastaigas dabā.

Slovākijā ir viens no augstākajiem koronavīrusa izplatības rādītājiem Eiropas Savienībā.

Daļējais karantīnas režīms tiks izvērtēts pēc desmit dienām, atklāja Slovākijas ekonomikas ministrs Rihards Suliks.

"Skolas būs pēdējās, kas tiks slēgtas. Mēs uzstājam, lai tās paliek atvērtas. Mēs arī vienojāmies, kas testēšanai skolās jābūt obligātai," paziņoja Suliks.

Slovākijā otrdien pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma tika reģistrēti vairāk nekā 10 000 jauni Covid-19 gadījumi, bet slimnīcās stāvoklis ir kritisks, norādīja Veselības ministrija.

"Situācija ir nopietna. Mēs te nonācām tāpēc, ka esošie pasākumi netika ievēroti," sacīja Slovākijas premjerministrs Eduards Hegers.

Attiecībā pret iedzīvotāju skaitu Slovākijā inficēto skaits pieaug visstraujāk pasaulē, liecina tīmekļa izdevuma "Our World in Data" aplēses.

Slovākija lēmumu atkal ieviest karantīnas režīmu pieņēmusi pēc tam, kad valdība šonedēļ jau noteica jaunus ierobežojumus nevakcinētiem cilvēkiem. Pirms tam valsts pakāpeniski pastiprināja ierobežojumus Covid-19 smagāk skartajos reģionos.

Hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits ir sasniedzis 3200, strauji tuvojoties iepriekšējā vīrusa viļņa laikā sasniegtajam rekordam - 3800 Covid-19 pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu