Pēc autobusa iebraukšanas veikala sienā Balvos uzlabos autoostas infrastruktūru (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Balvos vietējas nozīmes autobuss, taranējot soliņu, ietriecies veikala "Alko Outlet" sienā, kas daļēji sabrukusi, izbiruši ēkas fasādes logu un durvju stikli.
Balvos vietējas nozīmes autobuss, taranējot soliņu, ietriecies veikala "Alko Outlet" sienā, kas daļēji sabrukusi, izbiruši ēkas fasādes logu un durvju stikli. Foto: LETA/LETA

Traģiskais negadījums Balvos, kurā autobuss ietriecās veikala sienā, nogalinot vīrieti, kurš sēdēja uz soliņa pretī autobusa apstāšanās vietai, aktualizējis jautājumu par Balvu autoostas teritorijas infrastruktūras drošumu,  atsaucoties uz Latvijas Radio,  piektdien vēsta portāls LSM.

Jau ziņots, ka 16. novembrī pirms pulksten 17 Balvos kāds 1960. gadā dzimis autobusa "Volvo" vadītājs netika galā ar vadību un uzbrauca solam, uz kura atradās 1974. gadā dzimis vīrietis, bet pēc tam ietriecās ēkas sienā. Cietušais vīrietis ar smagām traumām tika nogādāts tuvākajā medicīnas iestādē, taču mediķiem vīrieša dzīvību neizdevās glābt. Par notikušo Valsts policija sākusi izmeklēšanu.

Kā novēroja Latvijas Radio, ēkas siena ir daļēji sabrukusi, šobrīd vietā, kur iebrauca autobuss, siena ir norobežota un aizklāta ar plāksnēm.

Pārvadāšanas uzņēmums SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss", kura darbinieks izraisīja traģisko negadījumu, medijam uzsvēra, ka notikušais aktualizē vajadzību pēc autoostu infrastruktūru uzlabojumiem, piemēram, apstāšanās platformu izveidi un augstāku apmaļu izbūvi. Jo, kā informē Latvijas Radio, šobrīd platforma, kur apstājas autobusi, ir tieši pretī soliņiem un ēkas sienai, un atrodas vien dažu metru attālumā.  

Medijs atzīmē, ka Balvu autoosta atrodas tirdzniecības centrā, ēka pieder uzņēmumam SIA "Alfa Development", kura izīrē telpas tur esošajiem tirgotājiem un arī Balvu autoostai. Medijam neizdevās sazināties ar ēkas īpašniekiem, taču Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs apliecināja, ka ar ēkas saimniekiem ir vienojušies, ka būs izmaiņas, lai teritoriju padarītu drošāku. "Plānots, ka pirms perona tiks uzlikti četri gulošie policisti, lai novērstu, ka autobusa vadītājs mēģina gana aši piebraukt pie perona ar domu, ka pēdējā brīdī nobremzēs," Latvijas Radio atklāja Maksimovs. Tāpat viņš pastāstīja, ka tiek domāts, ko darīt ar soliņiem, kas atrodas tieši pretī autobusu apstāšanās vietai. Viens no risinājumiem, ko minēja Balvu novada domes priekšsēdētājs, varētu būt barjeru jeb stabu uzlikšana, kas līdzīgas situācijas gadījumā varētu novērst uzbraukšanu cilvēkam. Viņš pieļāva, ka, iespējams, soli tiks demontēti un pārvietoti uz sāniem. Tiesa, tur nav nojumes, lai patvertos no lietus un sniega. Infrastruktūras uzlabošanu plāno segt ēkas īpašnieks – uzņēmums SIA "Alfa Development".

Jautājot, vai priekšsēdētājs zina ko vairāk par notikušā iemesliem, Maksimovs Latvijas Radio atbildēja, ka

šoferis sajaucis pedāļus.

"Viņš tikai dažas dienas bija braucis ar šo autobusu, līdz šim bija braucis ar mehānisko kārbu, bet šim autobusam, kas negadījumā iesaistīts, bija automātiskā kārba – sajauca pedāļus! Kad bija jāspiež uz bremzes, viņš piespieda gāzes pedāli!" medijam klāstīja Balvu novada domes priekšsēdētājs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu