Notriec bērnu, aplūko sava auto bojājumus un aizbrauc projām (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kāds busiņa šoferis pie policijas iecirkņa – vietā, kur atļauts braukt tikai ar trīsdesmit kilometriem stundā – notriecis bērnu, bet pēc tam, cerot palikt nepamanīts, notikuma vietu pametis, vēsta “Degpunktā”.

Darba dienas pēcpusdienā, iepretim Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes vārtiem, noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietis kāds pusaudzis.

Mirkli pirms sadursmes atskanējusi auto taure, riepu švīkstoņa un būkšķis. To dzirdējusi arī policiste, kura tobrīd atradusies pagalmā.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes galvenais inspektors Vladimirs Kuzņecovs stāsta, ka, pievēršot uzmanību troksnim, policjas darbiniece pamanīja uz ceļa stāvam melnu busiņu, bet uz zemes guļam bērnu. Busa šoferis izkāpa no auto, apskatījās, vai transportlīdzeklim nav nodarīti bojājumi, un tad pateica kaut ko bērnam. Pēc tam autovadītājs iekāpa spēkratā un aizbrauca prom no notikuma vietas, pat nepārliecinoties, kā cietušais jūtas.

Policiste nekavējoties steigusies pie bērna, kuru tobrīd jau ielenkuši vairāki pieaugušie, kuri arī bija redzējuši incidentu.

Policijas darbiniece piegāja pie zēna, pajautāja viņam, vai viss ir kārtībā. Uz notikuma vietu uzreiz tika izsaukti mediķi un Ceļu policija. Policiste noskaidroja, kuri ir notikuma aculiecinieki un ka viņiem ir informācija par transporta reģistrācijas numuru.

Tā kā skolēnam negadījumā bija sasists mobilais telefons, kāds no klātesošajiem palīdzējis sazvanīt cietušā zēna mammu.

Notikuma vietā ieradās mediķi, apskatīja cietušo bērnu, pēcāk ieradās arī viņa māte, kura ar bērnu devās uz slimnīcu. Tāpat ieradās Ceļu policija, kas notikušā vietā veica mērījumus un nopratināja lieciniekus.

Patlaban par notikušo ir ierosināta lieta un pie darba jau ķērušies izmeklētāji. Lai arī nav īsti skaidrs, kurš vainojams avārijas izraisīšanā, busiņa šoferim par negadījuma vietas pamešanu draud pamatīgas nepatikšanas un, visticamāk, viņš zaudēs savu autovadītāja apliecību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu