"Pasažieru vilciens" noslēdzis €1,8 miljonu līgumu par elektrovilcienu ražošanas tehnisko uzraudzību (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

AS "Pasažieru vilciens" par elektrovilcienu ražošanas tehnisko uzraudzību noslēdzis 1,822 miljonu eiro līgumu ar Nīderlandē reģistrēto "Ricardo Nederland", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Iepirkuma nolikums paredz, ka konkursa uzvarētājam jāvērtē 32 pasūtīto vilcienu ražošanas kvalitātes kontroles noteikumi, jānodrošina ražošanas procesa, materiālu atbilstības un kvalitātes kontrole ražošanas procesa gaitā, jāpārbauda elektrovilcieni rūpnīcā, jāpārbauda to tehniskā dokumentācija, jāvērtē izmēģinājumi un atbilstība.

Tāpat iepirkuma uzvarētājam jāveic elektrovilcienu sertifikācija un jāpieņem tos ekspluatācijā atbilstoši piemērojamajiem normatīviem, jāverificē elektroenerģijas patēriņu, kā arī jāveic garantijas perioda darbi atbilstoši tehniskajā specifikācijā noteiktajai kārtībai.

Kā ziņots, aprīlī "Pasažieru vilciena" izsludinātajā atkārtotajā konkursā par elektrovilcienu ražošanas tehnisko uzraudzību bija iesniegti pieci piedāvājumi.

Tostarp piedāvājumu iesniedza Vācijas kompānijas "DB Systemtechnik", SIA "Ernst & Young Baltic", "Ricardo Nederland", SIA "TUV Nord Baltik", kā arī uzņēmumu apvienība, kurā ietilpst SIA "Grange", Francijas "Egis Rail" un SIA "Baltijas testēšanas centrs".

"Pasažieru vilciens" 2019.gada jūlijā parakstīja līgumu ar "Škoda Vagonka" par jaunu elektrovilcienu iegādi. Līgums paredz, ka pirmie vilcieni sāks kursēt 2022.gadā, bet visus vilcienus paredzēts piegādāt līdz 2023.gadam. Projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" pērn strādāja ar 42,63 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 1,012 miljoni eiro jeb par 1,8% mazāk nekā 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu