Lielbritānijā veikalos un sabiedriskajā transportā atkal būs jāvalkā sejas maskas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sejas maska.
Sejas maska. Foto: Gabriel Pahontu/Shutterstock

Lielbritānijas veselības ministrs Sadžids Džavids paziņojis, ka no otrdienas veikalos un sabiedriskajā transportā atkal būs jāvalkā sejas maskas.

Tomēr viņš norādīja, ka situācija "nav ne tuvu" tam, lai būtu nepieciešams atkal ieviest sociālo distancēšanos vai strādāšanu no mājām.

Valdība īsteno drošības pasākumus, lai novērstu Covid-19 jaunā Dienvidāfrikas jeb omikrona paveida izplatīšanos.

Pasažieriem, kas ierodas Lielbritānijā, no otrdienas būs jāveic Covid-19 tests un līdz negatīvu rezultātu saņemšanai jāatrodas pašizolācijā.

Personām, kas kontaktējušās ar iespējamu inficēto ar omikrona paveidu, būs jādodas izolācijā uz desmit dienām, neskatoties uz vakcinācijas statusu.

Lielbritānijā inficēšanās ar jauno paveidu apstiprināta divām personām un gadījumi saistīti ar ceļojumiem uz Āfrikas dienvidiem.

Kā ziņots, Dienvidāfrikas Republikas zinātnieki ceturtdien pavēstīja, ka konstatējuši jaunu Covid-19 variantu ar lielu skaitu mutāciju, kas vainojams straujā infekcijas gadījumu skaita pieaugumā.

Dienvidāfrikā, kas ir Covid-19 vissmagāk skartā Āfrikas valsts, vienā dienā reģistrēto jauno infekcijas gadījumu skaits kopš mēneša sākuma ir desmitkāršojies, pieaugot no 106 līdz apmēram 1200.

Reaģējot uz šo ziņu, daudzas valstis, tostarp arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, ir apturējušas lidojumus no Āfrikas dienvidvalstīm.

Zinātnieki uzskata, ka jaunais variants var būt lipīgāks par Covid-19 delta jeb Indijas variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām. Jaunā vīrusa paveida apzīmēšanai piešķirts grieķu alfabēta 15.burts - omikrons.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu