Ērtai un drošai dzīvei - “Veselības centrs 4” nodrošina sertificētu Covid-19 testēšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Covid-19 izplatība Latvijā un pasaulē joprojām ir ļoti augsta. Valstīm cenšoties nodrošināt līdzsvaru starp epidemioloģisko drošību un relatīvi normālu ikdienas dzīvi, pieaug Covid-19 testēšanas nozīme. Covid-19 testi ir nepieciešami gan cilvēkiem ar aizdomām par infekciju un ceļotājiem, gan sabiedrības daļai bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Reaģējot uz pastāvīgi augošo pieprasījumu pēc Covid-19 testiem, “Veselības centrs 4” ir palielinājis savas laboratorijas kapacitāti, Rīgā atverot jaunus, iedzīvotajiem ērti pieejamus testēšanas punktus un nodrošinot pieprasītākos un uzticamākos Covid-19 testu veidus. Pateicoties jaunajiem testēšanas punktiem, analīžu rezultāti tiek saņemti ātrāk, kas šajā saspringtajā laikā ir īpaši svarīgi.

Kādos gadījumos jāveic laboratoriska Covid-19 testēšana?

“Veselības centrs 4” nodrošina visu pieprasītāko laboratorisko Covid-19 testu veikšanu. Īpaši nozīmīgi ir Covid-19 testi, lai noteiktu, vai šobrīd esat inficēts. Šie testi ir uzticams apliecinājums, kas cilvēkam ļauj saņemt nepieciešamos pakalpojumus, veikt darba pienākumus un ceļot.

PĶR (PCR) tests – t.s. RNS tests SARS-CoV-2 vīrusa noteikšanai

Šis tests nosaka, vai šobrīd esat saskāries ar Covid-19 infekciju un ir nepieciešams:

  • aizdomu gadījumā par Covid-19 infekciju;
  • lai pārtrauktu kontaktpersonas mājas karantīnu;
  • darba vajadzībām (rūpīgi sekojiet līdzi sertifikāta derīguma termiņam un noteikumu izmaiņām);
  • ceļojot uz/no ārzemēm, it sevišķi, ja jums nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta – tests nodots ne agrāk kā 72 h pirms ceļojuma sākuma (dažādu valstu prasības var atšķirties);
  • dažādu sociālo un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai (piemēram, persona tiek ievietota sociālās aprūpes institūcijā vai ārstniecības iestādes stacionārā utml.);
  • cilvēkiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai “dzeltenajā” epidemioloģiskās drošības režīmā.

PĶR (PCR) testa raksturojums:

  • ļoti augsta precizitāte;
  • testa rezultāts zināms 24h laikā;
  • testējamais materiāls tiek ņemts no aizdegunes/rīkles.

Cena: 38 EUR

Sertifikāts ar QR kodu tiek ģenerēts tikai maksas analīžu gadījumā!

Covid-19 antigēna tests (t.s. “ātrais tests”) SARS-CoV-2 vīrusa noteikšanai

Šis tests nosaka, vai šobrīd esat saskāries ar Covid-19 infekciju un nepieciešams:

  • ceļojot uz/no ārzemēm, it sevišķi, ja jums nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta – tests veikts ne agrāk kā 48 h pirms ceļojuma sākuma (dažādu valstu prasības var atšķirties);
  • darba vajadzībām – rūpīgi sekojiet līdzi sertifikāta derīguma termiņam un noteikumu izmaiņām;
  • cilvēkiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai “dzeltenajā” epidemioloģiskās drošības vidē.

Cena: 19 EUR

Covid-19 antigēna testa īpašības:

  • ātrs rezultāts (15 min.);
  • zemāka precizitāte kā RT-PCR testam;
  • testējamais materiāls tiek ņemts no aizdegunes/rīkles.

Sertifikāts ar QR kodu tiek ģenerēts tikai maksas analīžu gadījumā!

Valsts apmaksātas Covid-19 testēšanas iespējas

Lai arī ceļojumu un dažādu pasākumu apmeklēšanas vajadzībām testu var nākties apmaksāt no pašu līdzekļiem, pastāv arī valsts apmaksātas testēšanas iespējas. Arī valsts apmaksātus testus iespējams veikt jums ērtākajā testēšanas punktā.

No valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksāts RT-PĶR vai antigēna tests:

  • ar vai bez ārsta, ārsta prakses vai ārstniecības iestādes nosūtījua atbilstoši klīniskajām indikācijām (klepus, iesnas, ožas traucējumi, drudzis, galvassāpes, izteikts nogurums);
  • epidemioloģisku indikāciju gadījumos (pacients ir nozīmēts kā kontaktpersona);
  • rutīnas skrīninga nolūkā;
  • vairākās nozarēs nodarbinātajiem, kuri ir uzsākuši, bet vēl nav pabeiguši vakcinācijas kursu. Pirms testēšanas personām jāuzrada sadarbspējīgs vakcinācijas sertifikāts par pirmās vakcīnas saņemšanu un dokuments, kas apliecina nodarbinātību noteiktajā nozarē (darba apliecības, izziņas no darba devēja u.tml.). Personām, kuras nevar attiecīgos apliecinājumus uzrādīt, tests jāapmaksā no saviem līdzekļiem.

Sīkāka informācija: https://www.spkc.gov.lv/lv/valsts-apmaksatas-covid-19-analizes

Rīgas iedzīvotāji, kuriem nav internetbankas piekļuves vai printera Covid-19 sertifikāta izdrukāšanai, to, iepriekš piesakoties, var izdrukāt Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centros.

Kā ērti un ātri veikt Covid-19 testu?

“Veselības centrs 4” jaunie Covid-19 testēšanas punkti atrodas Rīgas centrā, ērti pieejamās vietās “Diagnostikas centrs” teritorijā Grebenščikova ielā 1 un “Veselības centrs 4” teritorijā K. Barona ielā 119. Testus iespējams veikt klientu ērtībām pielāgota darba laikā - darba dienās no plkst. 8:00 līdz 20:00. Testēšans punktu apmeklētājiem ir pieejama bezmaksas autostāvvieta.

Lai Covid-19 testēšana noritētu maksimāli ātri un ērti , testus iespējams veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta:

  • elektroniski, rakstot uz e-pastu: tests@vc4.lv;
  • zvanot pa tālruni 67298500.

Lai samazinātu epidemioloģiskās drošības riskus, maksa par testiem iespējama tikai ar norēķinu karti!

Vairāk informācijas - https://www.vc4lab.lv/lv/analizes/covid-19-analizes-2

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu