Būs pieejamas bezmaksas auto pārbaudes

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā.
Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

No 1. decembra līdz 11. decembrim no plkst. 12.00 līdz 19.00 astoņās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās vadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai auto pilnvērtīgi sagatavots ziemas ceļiem. Pērn līdzīgā akcijā tika pārbaudīti aptuveni 700 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta.

“Tuvojoties ziemai, automašīnas uzturēšanā pastiprināta uzmanība jāpievērš atbilstošu ziemas riepu nomaiņai, degvielai un tās daudzumam bākā, logu slotiņām un šķidrumam un bremžu stāvoklim. Atskatoties uz iepriekšējā gada rezultātiem, kad vidēji dienā pārbaudījām ap 70 auto, secinām, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas,” saka Drošas Braukšanas Skolas direktors Jānis Vanks.

Pārbaužu laikā:

  • Tiks noteikta ziemas riepu atbilstība likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem - tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par 4 līdz 5 milimetriem;
  • Apsekoti automašīnas lukturi, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos;
  • Pārbaudīta logu slotiņu kvalitāte, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt;
  • Tiks sniegtas konsultācijas par drošu braukšanu ziemas sezonā un veicamajiem priekšdarbiem, lai auto būtu gatavs ziemai.
  • Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

“Autovadītājiem ir jāizturas ar lielu atbildību pret ceļa satiksmes drošības jautājumiem un laikus jāsagatavo sevi un auto, lai novērstu negadījumu riskus. Drošība uz ceļa ir ilgtermiņa rūpes gan par savu auto, gan citiem ceļa satiksmes dalībniekiem, un tajā nozīmīga loma ir arī kvalitatīvai un laikapstākļiem atbilstošai degvielai. Uzpildot savā auto labāko, ikviens var būt drošs, ka auto kalpos ilgāk, būs ekonomiskāks un videi draudzīgāks,” uzsver Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs.

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:

RĪGĀ

1. decembrī – Anniņmuižas bulvārī 25a

11. decembrī – Jāņavārtu ielā 21

JELGAVĀ

2. decembrī – Brīvības bulv.1, Jelgavā

VENTSPILĪ

3. decembrī – Rūpniecības ielā 4

LIEPĀJĀ

4. decembrī – Esperanto ielā 2/8

VALMIERĀ

7. decembrī – Ausekļa ielā 26

RĒZEKNĒ

8. decembrī – Atbrīvošanas alejā 143b

JĒKABPILĪ

9. decembrī – Rīgas ielā 218G

DAUGAVPILĪ

10. decembrī – Ventspils ielā 28

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu