Budžeta komisija atbalsta 700 797 eiro piešķiršanu SPKC kapacitātes stiprināšanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien atbalstīja finansējuma pārdali no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uz Veselības ministrijas budžetu Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kapacitātes stiprināšanai Covid-19 gadījumu efektīvai epidemioloģiskajai pārvaldīšanai 700 797 eiro apmērā.

Kā liecina līdzekļu pieprasījuma anotācija, 160 669 eiro nepieciešami par laikposmu no šī gada 1.februāra līdz 30.jūnijam, savukārt 540 128 eiro - par laikposmu no šī gada 1.oktobra līdz 31.decembrim.

Veselības ministrija informē, ka ar šo finansējumu līdz gada beigām plānots turpināt piesaistīt ārpakalpojumu, kas ļaus nodrošināt atbalstu epidemioloģiskās izmeklēšanas procesā - veikt personu informēšanu, aptaujāšanu Covid-19 diagnozes gadījumā un sniegt vispārīgas konsultācijas Covid-19 pacientiem.

Šobrīd, ņemot vērā Covid-19 inficēto pacientu apjomu, SPKC esošo resursu apmēros nevar nodrošināt pietiekami ātru un efektīvu Covid-19 pacientu aptaujāšanu un kontaktpersonu apzināšanu, norāda ministrijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu