Brauc uzmanīgi! Sniega dēļ palielinājies avāriju skaits (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais sniegs Rīgā
Pirmais sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā pirmdien līdz plkst.18 palielinājies satiksmes negadījumu skaits, kam viens no iemesliem ir stiprā snigšana un apledojums, norādīja Valsts policijā.

Tāpat valstī reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir cietuši cilvēki. Savukārt 88 šajā laikā reģistrētos ceļu satiksmes negadījumos cietušo nav bijis.

Vissliktākā situācija ir Latgalē, kur ir stipri saputināts sniegs, kā arī Zemgalē.

Policija iesaka autovadītājiem braukt uzmanīgi, ņemot vērā laikapstākļus, izvēloties drošu braukšanas ātrumu un distanci.

Uz apsnigušajiem ceļiem patlaban Latvijā strādā 84 ziemas tehnikas vienības

Patlaban lielākajā daļā valsts teritorijas sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, tādēļ ceļu uzturēšanas darbos patlaban iesaistītas 84 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, liecina VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Slidenie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

LVC aicina plānot papildu laiku ceļam un rēķināties ar to, ka uz ceļiem sniega kārta un apledojums var atkārtoti veidoties arī pēc ziemas uzturēšanas dienesta darba.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem vismaz 13 posmos, tostarp visas Tallinas (A1), Vidzemes (A2), Valmieras (A3), Rīgas apvedceļu (A4 un A5), Bauskas šosejas (A7) un Jelgavas šosejas (A8) garumā.

LVC aicina autovadītājus īpaši uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā visos Latvijas reģionos vismaz daži lielo autoceļu posmi ir sniegoti un apledojuši.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu