NATO ārlietu ministru sanāksme: tiks publiskoti Afganistānā gūtās pieredzes secinājumi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže
Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže Foto: Edijs Pālens/LETA

NATO ārlietu ministru sanāksmes gaitā tiks publiskoti Afganistānā gūtās pieredzes secinājumi, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže.

Viņa norādīja, ka ārlietu ministru sanāksmes darba kārtībā iekļauti vairāki būtiski jautājumi, tostarp starptautiskais saspīlējums un veidi, kā to mazināt. "Tas, protams, attiecas ne tikai uz diskusiju par to, kas notiek pie NATO ārējām robežām, ber arī, piemēram, kādā veidā mēs varam atjaunot bruņojumu kontroles sistēmu," komentēja Braže, piebilstot, ka gadījumā, ja nākotnē notiks jauna bruņojumu sacensība, nepieciešams domāt par tās caurspīdīgumu un saprotamību.

Tāpat ministri sanāksmē diskutēs par atziņām, kas gūtas no Afganistānas, ko pēc ilgām diskusijām un ekspertu konsultācijām NATO iekļāvis iekšējā ziņojumā. Braže sacīja, ka minētā ziņojuma būtiskākie secinājumi

tiks publiskoti arī plašākam sabiedrības lokam.

Vienlaikus atsevišķās sanāksmēs paredzēta Gruzijas un Ukrainas ministru tikšanās, kā arī plānota atsevišķa sanāksme Eiropas Savienības, Zviedrijas un Somijas ministriem.

"Viens no galvenajiem darba kārtības punktiem, protams, ir NATO nākotne, jo NATO tāpat kā jebkura cita institūcija vai organizācija nestāv uz vietas," sacīja NATO ģenerālsekretāra vietniece, iestarpinot, ka diskusiju gaitā plānots pārrunāt NATO turpmāko stratēģisko konceptu.

Jau ziņots, ka no 30.novembra līdz 1.decembrim Rīgā notiks NATO ārlietu ministru sanāksme, kur līdzās aktuālo drošības izaicinājumu risināšanai tiks pārrunāta sadarbība ar partneriem un Eiropas Savienību, kā arī sāks diskusijas par alianses jauno stratēģisko koncepciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu