Bērnu slimnīcas fonda “Vecāku mājai” nepieciešams sabiedrības finansiālais atbalsts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ tiek aizsākta sirsnīga Bērnu slimnīcas fonda “Vecāku mājas” labdarības kampaņa, kurā sabiedrība tiek aicināta ziedot, lai palīdzētu arī turpmāk uzturēt šo Latvijas ģimenēm tik nepieciešamo atbalsta vietu. “Vecāku māja” ļauj vecākiem palikt tuvumā saviem saslimušajiem vai priekšlaicīgi dzimušajiem bērniem, tādējādi veicinot bērnu atlabšanu, ģimeņu vienotību un vecāku fizisko un garīgo labsajūtu ārstēšanās izaicinošajā un grūtajā posmā.

“Visiem bērniem, kuri nonākuši slimnīcā, vecāku atbalsts un mīlestība ir tikpat svarīga un nepieciešama atlabšanai kā medicīniskā palīdzība. “Vecāku māja” ir kā spēka stacija ģimenēm, kas ļauj vecākiem, kuru bērni ārstējas kādā no nodaļām, rast ne vien ērtas naktsmājas slimnīcas teritorijā, bet arī saņemt profesionālu psiholoģisku un garīgu atbalstu. 10 gadu laikā, kopš “Vecāku māja” pirmo reizi vēra savas durvis, šeit atbalstu ir saņēmuši vairāk nekā 6500 bērnu vecāku un tuvinieku. Šobrīd ļoti svarīgs ir ziedotāju atbalsts, tāpēc aicinu katru, kuram ir tāda iespēja, nākt palīgā un kopā ar mums parūpēties, lai Vecāku mājas durvis vienmēr būtu atvērtas!” ziedot aicina Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Lai “Vecāku māja” varētu turpināt savu misiju, ir nepieciešams piesaistīt finansējumu nākamajam gadam 95 tūkstošu eiro apmērā, tādēļ tiek aizsākta ziedošanas kampaņa “Tuvums dziedē”. Kampaņas galvenā ideja vēsta, ka vecāku tuvums saslimušajiem bērniem ir vienas no labākajām zālēm, tādējādi, esot tuvāk saviem bērniem, var nonākt arī tuvāk viņu atlabšanai.

“Vecāku māja” atbalsta vecākus, lai viņiem būtu spēks atbalstīt savus bērnus.

“Vēlos izteikt neizsakāmi lielu paldies Bērnu slimnīcas fondam, kas ir radījis Vecāku māju. Brīdī, kad mana un manas meitas dzīve apgriezās ar kājām gaisā un uz vairāk nekā 40 dienām nokļuvām intensīvās terapijas nodaļā, nespēju iedomāties labāku vietu, kur šo laiku pavadīt. Nevarēju 24 stundas pavadīt kopā ar savu bērnu, tādēļ brīnišķīgi, ka varēju atrasties tepat līdzās bērnam.” (Rebekas mamma, kurai “Vecāku māja” bijis ļoti nozīmīgs atbalsts)

“Vecāku māja” apvieno ģimenes, un aicinām arī sabiedrību šobrīd vienoties kopīgam mērķim un ziedot, lai ģimenes var būt kopā ne tikai baltās, bet arī nebaltās dienās. Katri 15€ palīdz 1 vecākam būt sava bērna tuvumā. Finansiālais atbalsts nepieciešams, lai “Vecāku māja” varētu nodrošināt ikdienas darbu - segt komunālo un apsaimniekošanas pakalpojumu izmaksas, gultasveļas mazgāšanu, mājas uzkopšanu, kā arī nodrošināt klīniskā psihologa palīdzību, dienas un nakts dežurantus, kapelānu, "Vecāku mājas" vadītāju, apmācības un supervīzijas brīvprātīgajiem.

Kampaņas ietvaros ir izveidota mājaslapa vecakumaja.lv ar ērtu ziedošanas funkciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu