Saslimstība Gulbenes novadā turpina pieaugt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nākotnes ielas pārbūve Gulbenē
Nākotnes ielas pārbūve Gulbenē Foto: Publicitātes foto

Gulbenes novadā turpina augt saslimstības līmenis ar Covid-19.

Taču kopumā pašvaldību skaits, kurās tas pārsniedz vidējo rādītāju valstī, ir samazinājies līdz 16, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir sarukusi līdz 632 gadījumiem, bet Gulbenes novadā šis līmenis tiek pārsniegts vairāk nekā uz pusi un aizvadītās dienas laikā ir palielinājies no 1259 līdz 1269,2 gadījumiem, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Vidējais saslimstības līmenis valstī tiek pārsniegts arī Ķekavas un Olaines novadā, Liepājā, Daugavpilī, Cēsu un Siguldas novadā, Jelgavā, Ventspils, Preiļu, Ogres, Talsu un Bauskas novadā, Rīgā, Ādažu un Salaspils novados.

Divu nedēļu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā dienā atklātajiem kopumā 315 Covid-19 inficēšanās gadījumiem 45% jeb 143 ir reģistrēti Rīgā. Pēdējās 14 dienās saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir samazinājies līdz 4050 cilvēkiem.

Tikmēr Jelgavā vakar ir atklāts 21 jauns saslimušais, Ķekavas novadā - 15, Cēsu novadā - 14, Ogres novadā - 13, bet virknē citu pašvaldību reģistrēts mazāks jaunu saslimušo skaits. Septiņās pašvaldībās nav atklāts neviens jauns saslimušais.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā, kur saslimšana konstatēta 4050 iedzīvotājiem, Daugavpilī - 665, Liepājā - 564, Jelgavā - 411, bet Ogres novadā - 398 iedzīvotājiem.

Lai gan vairumā Latvijas pašvaldību pēdējo divu nedēļu laikā reģistrētais inficēto kopskaits vakardienas laikā ir sarucis, 12 pašvaldībās tas ir pieaudzis, tostarp visvairāk Jelgavā un Cēsu novadā - par sešiem iedzīvotājiem.

No aizvadītajā dienā atklātajiem inficētajiem 59 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, 50 - vecumā no desmit līdz 19 gadiem, 43 - vecumā līdz deviņiem gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Pēdējo divu nedēļu laikā saslimušo kopskaits vislielākais ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem - 2156 saslimušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu