Lukašenko piedraud ar Baltkrievijas militāru iesaistīšanos Ukrainas konfliktā (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka jauna Ukrainas militāra konflikta gadījumā Baltkrievija malā nestāvēšot, ziņo Baltkrievijas izdevums “Zerkalo”.

To Lukašenko teica pirmdien notikušajā sanāksmē par valsts drošības jautājumiem.

Diktators Lukašenko izteicās, ka Ukraina plānojot jaunu karu Donbasā.

“Viņi ļoti labi apzinās: ja viņi sāks kariņu Donbasā vai kur citur pie robežas ar Krieviju, Baltkrievija malā nepaliks. Un ir nepārprotami skaidrs, kurā pusē būs Baltkrievija,” norādīja Lukašenko.

Viņš gan uzsvēra, ka iepriekš izskanējusī informācija par Krievijas plāniem uzbrukt Ukrainai esot viltus ziņas.

“Ja šāds nodoms būtu, Baltkrievijas armija, tostarp arī es, par to zinātu. Tomēr neviens mūs nav informējis,” skaidroja Lukašenko.

Lukašenko arī apsūdzēja Baltkrievijas ienaidniekus slepenu plānu perināšanā pret Baltkrieviju un uzsvēra, ka migranti tiekot izmantoti, lai novērstu Baltkrievijas armijas uzmanību gadījumam, ja šie ienaidnieki sāk konfliktu ar Krieviju.

ASV un citu valstu izlūkdienesti pēdējā laikā vairākas reizes brīdinājuši par iespējamu Krievijas uzbrukumu Ukrainai, kas varētu notikt nākamā gada sākumā. Krievija šādas apsūdzības ir noliegusi, norādot, ka karaspēka pārvietošana valsts teritorijā esot Krievijas iekšējā lieta.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu