Notiks komponista Mārtiņa Brauna piemiņas pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Brauns
Mārtiņš Brauns Foto: publicitātes

Sstdien, 4. decembrī plkst.14.00, Rīgas Doma baznīcā notiks komponista Mārtiņa Brauna piemiņas pasākums. Cienot mākslinieka pēdējo vēlēšanos, bēres nebūs publisks pasākums.

"Atvadīšanās notiks, Mārtiņam klātesot tikai garīgi.

Komponists nekad nav tīksminājies par savu popularitāti un savas dzīves pēdējos mirkļos izteica vēlēšanos, lai bēres notiktu tikai tuvāko cilvēku klātbūtnē. Mārtiņa dzīves jēga bija radīt mūziku.

Ar komponista atstāto muzikālo mantojumu arī viņu pieminēsim," aicina Brauna piederīgie.

Pasākums notiks, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus "zaļajā režīmā", tādēļ apmeklētāju skaits būs ierobežots. Ierodoties uz pasākumu, jāņem līdzi Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Izgaismotajā Mežaparka estrādē komponista piemiņai skanēs viņa kormūzika

Godinot Braunu, šonedēļ izgaismotajā Mežaparka Lielajā estrādē skanēs kormūzika komponista piemiņai. Šonedēļ ikvienam Mežaparka Lielās estrādes apmeklētājam būs iespēja dzirdēt trīs Brauna skaņdarbus, kas guvuši atzinību gan Latvijā, gan citviet pasaulē, - "Saule, Pērkons, Daugava" Dziesmu svētku kora izpildījumā, kā arī "Dvēselīte" un "Daugaviņa" grupas "Sīpoli" izpildījumā.

Komponista piemiņai veltīto kormūziku Mežaparka Lielajā estrādē ir iespēja dzirdēt katru vakaru no plkst. 17 līdz 20, vienlaikus apskatot izgaismoto svētku estrādi, kas kopā rada īpašu noskaņu.

Jau ziņots, ka pagājušo trešdien 70 gadu vecumā pēc diviem infarktiem Mārtiņš Brauns devās mūžībā.

Mārtiņš Brauns
Mārtiņš Brauns Foto: No personīgā arhīva
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu