Sniega un apledojuma dēļ kavējas reģionālo autobusu reisu izpilde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Piesnigušo, neiztīrīto un slideno ceļo ceļu dēļ, kas būtiski apgrūtina braukšanas apstākļus, otrdien daudzviet Latvijā var kavēties reģionālo autobusu reisu izpilde, brīdina Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Līdz šim Autotransporta direkcija saņēmusi informāciju par sabiedriskā transporta kavēšanos Pierīgā, Valmieras, Cēsu, Limbažu, Siguldas, Mālpils, Alūksnes, Rēzeknes, Balvu, Ērgļu pusē.

"Autotransporta direkcija atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām, vienlaikus aicinot būt saprotošiem!" tā Plone.

Jau ziņots, ka sniega un apledojuma dēļ otrdienas rītā ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, izņemot Liepājas apkārtni. 

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 200 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. Kā informēja Rīgas domes (RD) pārstāvji, lai arī Rīgas ielas naktī tika tīrītas un kaisītas vairākkārt, putenis un vējš apgrūtināja tīrīšanu, sapūšot sniegu atpakaļ uz brauktuvēm un veloceļiem, tāpēc otrdien satiksmes dalībniekiem galvaspilsētā jārēķinās ar neērtībām un ilgāku ceļā pavadīto laiku.

Tāpat vēstīts, ka otrdien Latgalē un Vidzemes austrumos ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14-18 metriem sekundē, raisot spēcīgu puteni

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu