Japānā apstiprināts pirmais omikrona gadījums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japānā otrdien apstiprināts pirmais jaunā Covid-19 paveida gadījums valstī.

Bažījoties par omikrona paveida izplatību, Japāna pirmdien pastiprināja ierobežojumus uz robežas.

Japānas Nacionālā infekcijas slimību institūta veiktas analīzes apstiprinājuši omikrona paveida Covid-19 kādam ieceļotājam no Namībijas, žurnālistiem teica valdības preses pārstāvis Hirokazu Matsuno.

"Tas ir pirmais omikrona paveida gadījums, kas apstiprināts Japānā," viņš sacīja, piebilstot, ka 30-40 gadu vecais ceļotājs ir izolēts medicīnas iestādē.

Pirmdien Japāna atkal pastiprināja noteikumus iebraukšanai, aizliedzot jebkādu ārvalstnieku ierašanos valstī. Dažas nedēļas valstī bija atviegloti ierobežojumi, ļaujot valsti iebraukt studentiem un uzņēmējiem.

Jaunie noteikumi paredz, ka tikai Japānas pilsoņi un jau esošie ārvalstu studenti var iebraukt valstī. Visiem, kas ierodas no valstīm, kur atklāti omikrona paveida gadījumi, jāatrodas karantīnā viesnīcā no trim līdz desmit dienām.

Japānā kopš pandēmijas sākuma reģistrēti tikai nedaudz vairāk kā 18 300 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, tādēļ nav bijuši stingri lokdauni.

Lai gan vakcinācijas temps Japānā sākotnēji bija kūtrs, pašlaik gandrīz 77% iedzīvotāju ir pabeiguši vakcinācijas kursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu