Pianists Šimkus uz laiku pārtrauc savu profesionālo darbību (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pianists Vestards Šimkus
Pianists Vestards Šimkus Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais pianists Vestards Šimkus "Facebook" nācis klajā ar paziņojumu, ka uz laiku pārtrauc koncertdarbību Latvijā. To viņš izlēmis pēc tam, kad tika atcelts 4. decembrī paredzētais koncerts Vidzemes koncertzālē "Cēsis", jo pianists uz šo laiku nespēs uzrādīt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. 

"Mīļie draugi un klausītāji! Esmu spiests pārtraukt savu profesionālo darbību. Uz cik ilgu laiku? Varbūt līdz 11. janvārim. Varbūt līdz siltākiem laikapstākļiem, par kuru ierašanos reiz sensenos laikos liecināja šobrīd mīklainos apstākļos it kā izzudušās "gripas sezonas" beigas. Varbūt man nāksies to pārtraukt uz visiem laikiem. Nezinu," raksta Šimkus, kurš jau iepriekš izteicās, ka neplāno vakcinēties pret bīstamo vīrusu Covid-19.

"Esmu brīvprātīgi izvēlējies nevakcinēties," viņš raksta, piebilstot, ka turpinās vingrināties klavierspēlē mājās, pievērsīsies komponēšanai, kā arī lūgs Dievu. 

Atgādinām, ka slimnīcās smagā stāvoklī ar Covd-19 galvenokārt nonāk tieši nevakcinētie pacienti, tādējādi radot milzīgu spiedienu uz trauslo veselības sistēmu. 

Šobrīd pieņemts likums, ka kultūras pasākumi var notikt tikai "zaļajā režīmā". Tas nozīmē, ka kā apmeklētājiem, tā māksliniekiem ir jāuzrāda Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikāts.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu