Lukašenko ar Putinu dosies uz Krimu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Ilustratīvs foto.
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Ilustratīvs foto. Foto: Sergei Chirikov/Pool via REUTERS/File Photo

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņojis, ka 2014.gadā okupētā Ukrainai piederošā Krima likumīgi esot Krievijas sastāvdaļa.

Tāpat viņš paziņoja, ka plāno apmeklēt pussalu kopā ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu.

Lukašenko līdz šim nebija publiski skaidri definējis savu nostāju Krimas jautājumā, un viņa paziņojums Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" ir viens no skaidrākajiem, kāds līdz šim bijis.

"Mēs visi saprotam ka de facto Krima ir Krievijas Krima. Pēc referenduma Krima arī de jure kļuvusi par Krieviju," sacīja Lukašenko.

Viņš paziņoja, ka plāno apmeklēt Krimu un viņa vizīte būs pielīdzināma Krimas kā Krievijas teritorijas atzīšanai.

Lukašenko atklāja, ka sarunājis ar Putinu reizē doties uz Krimu, uzsverot, ka viņam ir visas tiesības turp doties kopā ar Krievijas prezidentu.

Lukašenko sacīja, ka tagad gaida detalizētāku informāciju no Kremļa par šo braucienu.

Intervijā "RIA Novosti" Lukašenko arī pavēstīja, ka lūgs Krieviju izvietot Baltkrievijā kodolieročus, ja NATO pārvietos kodolieročus uz Austrumeiropu.

"Mēs Baltkrievijā esam tam gatavi," sacīja Lukašenko, piebilstot, ka visa nepieciešamā infrastruktūra pēc Padomju Savienības sabrukuma ir saglabājusies neskarta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu