Foto ⟩ Turcijā kaķēns piedzimis ar lieku ausu pāri (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Četrus mēnešus vecā Mida piedzima ar diviem ausu pāriem un žokļa defektu. Taču tas kaķenītei palīdzējis Turcijā kļūt par interneta sensāciju ar vairākiem desmitiem tūkstošu sekotāju, vēsta aģentūra "Reuters".

Mida nāca pasaulē sešu kaķēnu metienā kādā Ankaras pagalmā, bet vēlāk kaķenīti savās mājās uzņēma Kanisa Dosemeci un viņas ģimene.

"Mēs nekad nebijām pat apsvēruši domu pirkt kaķi, jo gribējām paņemt kādu no ielas," stāsta Dosemeci, kura ir divu zeltaino retrīveru saimniece. Ģimene esot bažījusies, ka Midai  neparastā izskata dēļ varētu rasties grūtības atrast mājas.

Mida nosaukta par godu Frīģijas valdniekam Midam, kam grieķu mitoloģijā bijušas ēzeļa ausis, toties viss, kam viņš pieskārās, pārvērtās zeltā. 

Lai arī Midas izskats ir neparasts, papildus ausu pāris nekādi neietekmē viņas dzirdi vai veselību, norāda veterinārārsts Resats Nuri Aslans. 

Kaķenītei sociālajā tīklā "Instagram" ir kupls fanu pulks - vairāk nekā 120 000 sekotāju. Dosemeci cer, ka Midas popularitāte pārliecinās cilvēkus, ka adoptēt kaķus, kuriem nav māju, ir labāk nekā tos pirkt.

"Cilvēki ir pārsteigti un nespēj noticēt," Dosemeci stāsta par biežākajām reakcijām, ieraugot Midu. "Visi grib nākt viņu apskatīt vai nofotografēt. Dažiem viņa šķiet biedējoša, bet kopumā viņu parasti tomēr uzskata par simpātisku."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu