Viduslaiku krustojums Rīgā, no kura itin viegli var izvairīties (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Viens no neparastākajiem krustojumiem Rīgā, kurš slēpj dažādus riskus, atrodas Purvciemā. Tas ir platais krustojums, kurā satiekas Lielvārdes, Ķeguma un Gunāra Astras iela.

Kā norāda raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots, šajā vietā ir saglabājusies tāda satiksmes organizācija, ar kādu var sastapties Indijā, – joslas platas, satiksmes plūsma intensīva un griezties var visos virzienos.

Tie ir dažādām nepatikšanām nepieciešamie priekšnosacījumi, bet galvenās problēmas rodas tāpēc, ka krustojums ir nepārredzams un braukšanas trajektorija ir plaša – var veikt pagriezienus visos virzienos, pat šķērsojot divas joslas.

Lielvārdes, Ķeguma un Gunāra Astras ielas krustojums
Lielvārdes, Ķeguma un Gunāra Astras ielas krustojums Foto: Google Maps

Kā zināms, kreisais pagrieziens ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē. Tomēr raidījumam Zebra tās vadītāja personā ir vairākas idejas, kā situāciju šajā padomju laika mantojuma krustojumā uzlabot.

Proti, autovadītājiem pašiem derētu padomāt, vai viņi vēlas riskēt ar savu auto un veselību šādā krustojumā, vai varbūt labāk tomēr manevrus veikt labiekārtotos krustojumos ar luksoforiem, kas atrodas nedaudz tālāk uz abām pusēm no Lielvārdes, Ķeguma un Gunāra Astras ielas krustojuma.

Vienā pusē tas ir krustojums, kur satiekas Lielvārdes un Ieriķu iela, bet otrs ir Dzelzavas un G. Astras ielas krustojums pretī Mēbeļu namam.

Vairāk skaties raidījuma Zebra sižetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu