Maskava apgalvo, ka Ukraina koncentrē karavīrus valsts austrumos (17)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Krievija trešdien paziņojusi, ka Ukraina ir savilkusi tūkstošiem karavīru valsts austrumos, kur Kijeva cīnās ar Maksavas atbalstītajām kaujinieku bandām.

ASV amatpersonas, NATO un Ukraina nedēļām ilgi paudušas bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā, norādot uz neierasto Krievijas karavīru kustību pierobežā. Krievija ir noraidījusi šīs bažas un uzsvērusi, ka tai esot tiesības brīvi pārvietot savus karavīrus savā teritorijā.

Krievija šodien paziņoja, ka sākusi tradicionālās ziemas militārās mācības reģionā, kas robežojas ar Ukrainu, un poligonos tur izvietoti 10 000 karavīru.

Kremlis spriedzes pieaugumā vainoja Rietumus, kas piegādā Ukrainai modernus ieročus, veic militārās mācības Melnajā jūrā un ar bumbvedējiem veic lidojumus netālu no Krievijas robežām.

"Ukrainas bruņotie spēki stiprina savu militāro potenciālu, saved smago tehniku un dzīvo spēku," žurnālistam sacīja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

"Saskaņā ar dažiem ziņojumiem Ukrainas karavīru skaits konflikta zonā jau ir sasniedzis 125 000 cilvēku," paziņoja Zaharova, piebilstot, ka tā ir puse no visas Ukrainas armijas.

Savukārt Ukrainas Ārlietu ministrija otrdien paziņoja, ka Krievija ir gar Ukrainas robežām, okupētajā Krimas pussalā un prokrievisko bandu kontrolētajā Austrumukrainas teritorijā ir sakoncentrējusi 115 000 karavīru.

Krievija pavasarī koncentrēja apmēram 100 000 karavīru pie Ukrainas robežas, bet vēlāk paziņoja par to atvilkšanu. Ukraina un ASV tolaik norādīja, ka Krievija nav atvilkusi visus šos karavīrus.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu