Kampaņā "Laiks ir vērtība!" aicina ziedot vērtīgākai rītdienai

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pestīšanas armija Latvijā uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu "Laiks ir vērtība!", aicinot ziedot šodien vērtīgākai rītdienai.

Līdzcilvēku sniegtais atbalsts pirmssvētku laikā palīdzēs organizēt nometnes ģimenēm ar bērniem un nodrošināt zupas virtuves un citus sociālos pakalpojumus mazāk aizsargātiem iedzīvotājiem visa nākamā gada garumā. Ziedot iespējams organizācijas mājaslapā pestisanasarmija.lv, kā arī īpašās akcijas "Ziemassvētku katliņš" vietās pie lielveikaliem Rīgā un citviet Latvijā.

Pestīšanas armijas vadītāja vietniece Anna Kotrikadze, aicinot atbalstīt Ziemassvētku kampaņu, uzsver: "Ziedojot naudu, reti kurš aizdomājas par to, ka patiesībā cilvēks uzdāvina laiku kādam citam, kurš nokļuvis grūtā dzīves brīdī. Mūsu organizācija pārvērš šo atbalstu jēgpilnā un kvalitatīvā laikā, kas nepieciešams ceļā uz vērtīgāku rītdienu. Turklāt, ikviens ziedojums palīdz nodrošināt arī mūsu tradicionāli sarūpēto Ziemassvētku maltīti vientuļiem cilvēkiem mūsu centros visā Latvijā."

Foto: Publicitātes foto

Pestīšanas armija savā ziedošanas akcijā aicina ziedot vērtīgai rītdienai. Organizācija atbalsta stipras ģimenes, drošas vides veidošanu mājās un jēgpilni kopā pavadītu laiku, kas māca dažādas dzīves situācijas. Šos mērķus palīdz sasniegt mērķtiecīgais darbs ar ģimenēm, bērnu un ģimeņu nometnes vasarā un citi regulāri pasākumi dienas centros, kā arī siltas ēdienreizes zupas virtuvēs sociāli mazāk aizsargātiem cilvēkiem.

Pestīšanas armijas ieskatā grūtā brīdī cilvēkiem nepieciešama palīdzība ne tikai materiālās lietās kā apģērbs vai pārtika, bet arī emocionālais un garīgais atbalsts. Tādēļ līdzcilvēku atbalsts, ko saņem organizācija, tiek virzīts abām šīm vajadzībām – gan materiālām lietām, piemēram, pārtikas pakām, higiēnas precēm, kā arī bērnu nometņu un kopīgu pasākumu organizēšanai.

Šogad vien pirmajos desmit mēnešos organizācija tās 12 centros zupas virtuvēs izsniegusi 132 751 porciju. Tāpat organizācija nodrošina telpas ar duškabīnēm, kuras izmantojuši vairāk nekā 1384 apmeklētāji, kā arī palīdzēja 1934 cilvēkiem ar apģērbu un apaviem, nodrošinot arī 759 cilvēkiem iespēju izmazgāt savas drēbes. Pestīšanas armijas centri turpināja darbu ar bērniem un jauniešiem, pielāgojot to pandēmijas Covid-19 apstākļiem, sniedzot atbalstu mācībās un uzturot regulāru saiti ar bērniem, kuri apmeklēja dienas centru "Patvērums" Rīgā un centrus citviet Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Ziedojot dienas centram, atbalstu saņem ģimenes ar bērniem

Pestīšanas armijā darbojas dienas centrs bērniem "Patvērums", kurā no vienas puses nepieciešams iegādāties attīstošas spēles, apģērbu, higiēnas līdzekļus, papildu materiālus mācībām, bet no otras puses, jādomā, kā nodrošināt kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu un dzīves prasmju apgūšanu, kas sniedz bērniem drošību, rūpes, mīlestību.

Ziedojot pārtikas iegādei, ir iespējams nodrošināt siltu maltīti zupas virtuvēs un pārtikas pakas

Pārtikas pieejamība un jau sagatavots ēdiens daudziem cilvēkiem ir dzīves nepieciešamība.

Turklāt šādi iespējams cilvēkiem dot pārliecību par rītdienu un justies droši un aprūpēti.

Ziedojot vasaras nometnēm, daudz bērniem un ģimenēm tiek dota iespēja izrauties no ikdienas un saskatīt jaunus mērķus

Augstās naktsmītņu, transporta un uzturēšanās izmaksas liedz iegūt visai ģimenei kopā kvalitatīvi pavadītu laiku. Ne viena ģimene vien Pestīšanas armijas rīkotās nometnēs iegūst jaunas mācības. Saņemot rūpes un iedrošinājumu, vecāki un bērni atklāj viens otru un satiekas no jauna.

Ziedojot Ziemassvētku katliņam, svētku maltīte būs katrā mājā

Ziemassvētku katliņs ir sena organizācijas tradīcija visā pasaulē, kad saziedotie līdzekļi tiek izlietoti svētku maltītes pagatavošanai un svētku pusdienām ar pasākuma programmu vientuļiem cilvēkiem. Pasākumi notiek Pestīšanas armijas centros visā Latvijā. Ziemassvētku katliņa akcija notiks Rīgā pie tirdzniecības centriem, kā arī Bauskā, Daugavpilī, Valmierā un citās pilsētās. Par Ziemassvētku katliņa akcijas laikiem un precīzām vietām iespējams sekot līdzi Pestīšanas armijas Latvijā Facebook lapā.

Ziedot iespējams organizācijas mājaslapā, kā arī īpašās akcijas "Ziemassvētku katliņš" vietās pie lielveikaliem Rīgā un citviet Latvijā.

Aicinām atbalstīt ziedojumu vākšanas kampaņu "Laiks ir vērtība!". Pestīšanas armija pateicas visiem ziedotājiem!

Par Pestīšanas armiju Latvijā

Pestīšanas armija kā reliģiska organizācija ar dažādām sociālās atbildības un labdarības programmām darbojas vairāk nekā 130 pasaules valstīs. Vēsturiski Pestīšanas armija dibināta 19. gadsimta beigās kā kristīgā misija Londonā. Tās dibinātāji dēvēja to par armiju, bet brīvprātīgos un kalpotājus – par karaspēku, tāpēc tradicionāli organizācijā tiek izmantota militārā terminoloģija un apģērbs. Latvijā Pestīšanas armija kā organizācija tika reģistrēta 1923. gadā Jelgavā, un tā darbojās līdz 1943. gadam, kad tās darbība tika aizliegta un īpašumi nacionalizēti. 1990. gadā organizācija varēja atsākt savu darbu Latvijā. Pestīšanas armija Latvijā iekļaujas Zviedrijas un Latvijas teritorijā. Latvijas reģionu vada majori Dāvids un Anna Kotrikadzes un kapteine Sāra Ilsters (Sarah Ilsters). Latvijā strādā 23 virsnieki un garīdznieki, 51 darbinieks un 388 biedri. Rīgā darbojas trīs centri, dienas centrs bērniem “Patvērums”, kā arī sociālais centrs. Latvijā Pestīšanas armijas centri ir arī Bauskā, Iecavā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Saldū un mazākās apdzīvotās vietās kā llmājā, Sarkaņos, Sedā, Drustos, Liepā, Skangaļu muižā Priekuļu novadā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu