Nepietiekama vakcinācijas aptvere un testēšana rada auglīgu zemi jauniem Covid-19 paveidiem, brīdina PVO (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Horth Rasur/Shutterstock

Zemas vakcinācijas aptveres un zema testēšanas līmeņa toksiskā kombinācija rada auglīgu zemi jauniem Covid-19 vīrusa paveidiem, trešdien brīdināja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Pasākumi, lai apturētu delta paveida dominēšanu pasaules mērogā, var traucēt arī nule Dienvidāfrikā konstatētā omikrona paveida izplatībai, skaidroja ANO aģentūra.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrejesuss mudināja valstis optimizēt sabiedrības veselības un sociālos resursus, lai apturētu Covid-19 izplatību.

Valstīm jāgādā, lai augsta riska un maznodrošinātie cilvēki tiktu nekavējoties pilnībā vakcinēti.

Kaut arī globālā uzmanība pievērsta omikrona paveidam, pasaule joprojām cīnās ar "ļoti transmisīvo, bīstamo" delta paveidu, uz kā rēķina pasaules mērogā šobrīd ir teju visi gadījumi, sacīja PVO vadītājs.

"Mums ir jāliek lietā visi instrumenti, kas mums ir, lai novērstu transmisiju un glābtu dzīvības no deltas.

Un, ja mēs to darām, mēs arī novērsīsim transmisiju un glābsim dzīvības no omikrona," preses konferencē sacīja Tedross. "Bet, ja valstis un cilvēki nedara to, kas tiem ir jādara, lai apturētu deltas transmisiju, arī omikronu viņi neapturēs."

"Globāli mums ir zemas vakcinācijas aptveres un ļoti zema testēšanas līmeņa toksiska kombinācija, kas ir recepte paveidu audzēšanai un vairošanai," brīdināja PVO vadītājs. "Tāpēc mēs turpināsim mudināt valstis nodrošināt visā pasaulē vienlīdzīgu piekļuvi vakcīnām, testiem un ārstniecībai."

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu