Project Deep Space – sešu riteņu hiperauto no Amerikas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Henneessey Performance Deep Space Project
Henneessey Performance Deep Space Project Foto: Publicitātes foto

Teksasā bāzētais Džona Henesija uzņēmums Hennessey Performance izsenis izceļas ar superjaudīgiem un ārkārtīgi ātriem automobiļiem. Tagad tas nolēmis spert soli tālāk un uzbūvēt auto, ar kuru varētu sasniegt ja ne kosmisku ātrumu, tad vismaz kosmisku paātrinājumu.

Ar sešu riteņu "zirgiem" no Mercedes-AMG staļļiem jau vairs nevienu nepārsteigsi, turpretī Henesija iecerētais Project Deep Space ir pavisam kas cits. Tas ir Hennessey Performance sešu riteņu Hyper GT automobilis, kas, kā jau norāda nosaukums, tiek veidots, lai lidotu dziļajā kosmosā. Pārnestā nozīmē, protams. Patiesībā tas būs superjaudīgs hiperauto ar sešiem atsevišķiem elektromotoriem, unikālu rombveida atpūtas telpai līdzīgu iekšējo sēdvietu izkārtojumu.

Oficiālas informācija par provizorisko auto veiktspēju nav, taču baumo, ka tam būs aptuveni 2400 elektrificētu zirgspēku. Džons Hennessijs saka: "Mēs uzskatām, ka Deep Space ar sešiem elektromotoriem un sešiem piedziņas riteņiem būs visstraujākais paātrinājums no 0 līdz 200 jūdzēm stundā starp četrvietīgajiem auto!"

Hennessey Performance Project Deep Space
Hennessey Performance Project Deep Space Foto: Publicitātes foto

Deep Space būs arī dārgs. Ļoti dārgs, jo prognozētā sākuma cena ir 3 miljoni ASV dolāru. Kopumā paredzēts saražot ne vairāk kā 105 vienības.

Hipermašīnas sērijveida versija tiks pilnībā izgatavota no oglekļa šķiedras, un tai būs pēc pasūtījuma izgatavots interjers, kuram var piekļūt caur kaijas spārnu durvīm. Henesijs norāda, ka šī Hyper GT automobiļa vadītājs sēdīsies savā VVIP jeb ļoti, ļoti svarīga personas sēdeklī, nekad nekautrējoties no diženuma un varenības. Pasažieris viņam aiz muguras savukārt varēs burtiski apgulties un vērot zvaigznes.

Kāpēc Deep Space projekt automobilim ir seši riteņi? Džons Henesijs skaidro: "Es jau vairākus gadu desmitus esmu veidojis vienus no pasaulē ātrākajiem auto, tomēr to veiktspēju vienmēr ir ierobežojusi mehāniskā saķere."

"Sešu riteņu elektriskā piedziņa ir risinājums. Tehnoloģija šajā segmentā ir bezprecedenta – gan tālredzīga, gan inovatīva. Mūsu dizaina un inženieru komanda ir sajūsmā par nākotni," – tā Hennessey Performance boss.

Tai pašā laikā jāsaka, ka līdz Deep Space taustāmai versijai vēl tāls ceļš ejams, jo pagaidām mašīna, kas dzima kā zīmējums uz avīzes maliņas, eksistē tikai dizaina skicēs. Galīgās versijas ražošana varētu sākties 2026. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu