Itālija Covid-19 testēšanas programmai iesaista armiju, lai skolas varētu turpināt darbu klātienē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas īpašais COVID-19 komisārs ģenerālis Frančesko Paolo Figliuolo
Itālijas īpašais COVID-19 komisārs ģenerālis Frančesko Paolo Figliuolo Foto: Shutterstock

Itālijā Covid-19 testēšanas programmai atbalstu sniegs armija, sekmējot centienus, lai skolas varētu turpināt darbu klātienē, trešdien pavēstīja valdība.

Valdība uzdevusi koronavīrusa krīzes komisāram ģenerālim Frančesko Paolo Filiuolo izstrādāt plānu, lai palielinātu ātrās testēšanas jaudas to klašu skolēniem, kur ir iespējami inficēšanās gadījumi, teikts paziņojumā.

Atbilstoši plānam armija izmantos 11 molekulārās bioloģijas laboratorijas astoņos reģionos līdzās jau esošajai testēšanas infrastruktūrai.

Šajos centros ar armijas mobilo vienību palīdzību tiks analizēti mājās veiktie testi.

Valdība nolēmusi noteikt attālināto mācību režīmu tām klasēm, kurās Covid-19 vīruss apstiprināts vairāk nekā diviem skolēniem, šonedēļ vēstīja vietējie mediji.

Itālijā vakcinācija pieejama no 12 gadu vecuma, un klasēs, kurās ir 12 gadus veci un vecāki skolēni, pilnībā vakcinētie varēs turpināt mācības klātienē, bet nevakcinētie mācīsies attālināti, ja klasē būs apstiprināti vairāk par diviem inficēšanās gadījumiem.

Itālijas premjerministrs Mario Dragi pandēmijas laikā stingri iestājies par to, lai skolēni mācības turpinātu klātienē skolās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu