Namiņš uz kraujas Dolomītu kalnos (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Demogo

Arhitektūras studija "Demogo" ir iekārtojusi nelielu mājiņu dramatiskajā Marmarola kalnu grēdā Ziemeļitālijas Dolomītu kalnos, kas rada iespaidu, ka tā teju krīt pāri klints malai.

Namiņos var izmitināt 12 cilvēkus. "Club Alpino Italiano" pasūtīja "Bivouac Fanton", lai nodrošinātu bezmaksas ārkārtas pajumti tiem, kas dodas pārgājienā pāri Marmarola kalna grēdai. Jaunais projekts aizstāj iepriekšējo patvērumu, kas gadiem ilgu spēcīgu vēju rezultātā kļuva neizmantojams.

2600 metrus virs jūras līmeņa Marmarole ir viena no visnepieejamākajām un mežonīgākajām Dolomītu teritorijām. Trevīzo bāzētā arhitektūras studija "Demogo" ir izstrādājusi 30 kvadrātmetrus lielo namiņu, lai nodrošinātu gan patvērumu, gan godinātu neticamo apkārtni.

Pieejams tikai izaicinošā piecu stundu pārgājienā no vietas, kur sākas Marmarole takas, namiņš gandrīz trīs gadu būvniecības laikā tika celts ar helikoptera palīdzību. 

Namiņa forma, kas, šķiet, teju karājas uz akmeņainās kraujas, tika iecerēta kā teleskops. Vienā galā ir neliels lodziņš, bet otrs atklāj plašu panorāmu pāri kalnu grēdai.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu