Trešdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 13 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 13 cilvēki, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Pirmajā decembra dienā valstī reģistrēti 110 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 13 cilvēki. Visvairāk cietušo ir Rīgas reģionā - septiņi. Jau vēstīts, ka trešdienas pēcpusdienā Inčukalna pagastā notika starppilsētu autobusa un militārā kravas auto sadursme, kurā cietuši septiņi cilvēki.

Vēl četri cilvēki cietuši negadījumos Latgalē, pa vienam - Zemgalē un Vidzemē.

Arī ievērojama daļa avāriju - 39 - notikušas Rīgas reģionā. Latgalē fiksēti 22, Vidzemē un Kurzemē - 17 negadījumi. Vismazāk avāriju - 15 - bijis Zemgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 260 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 48 par ātruma pārsniegšanu. Tostarp 16 no atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem konstatēti Zemgalē, 14 Kurzemē, bet citur pārkāpēju bijis mazāk.

Aizvadītajā diennaktī pieķerti arī pieci dzērājšoferi, pa vienam katrā reģionā.

Tāpat noformēti 11 protokoli par agresīvu braukšanu, un vairums agresīvu braucēju - seši - bija Rīgā un apkārtnē. Četri šādi autovadītāji aizturēti Kurzemē, bet viens Latgalē.

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā Inčukalna pagastā, uz Valmieras šosejas, starppilsētu autobusa un militārā kravas auto sadursmē cietušas septiņas personas.

Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka negadījumā ir cietušas sešas personas, kas atradās autobusā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka dienests palīdzības sniegšanai piesaistīja sešas mediķu brigādes un divas ārsta speciālista brigādes. Palīdzību mediķu brigādes sniedza septiņiem cietušajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu