E-Saeimas sistēmā tehniskas problēmas; Saeimas sēdē izsludina pārtraukumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kura notiek deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus.
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kura notiek deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas sēdē ceturtdien tehnisku problēmu dēļ izsludināts pārtraukums.

Parlamenta sēde pārcelta līdz turpmākam Saeimas Prezidija lēmumam, liecina parlamenta mājaslapā publicētā informācija.

Saeimas administrācijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju direktors Indulis Bikše skaidroja, ka, iespējams, tehniskās problēmas radušās "Google Chrome" pārlūkprogrammas atjauninājuma mijiedarbībā ar e-Saeimas sistēmu.

Problēmas ir tieši ar video, savukārt pārējās funkcijas, piemēram, balsošana darbojas, atzīmēja Bikše.

Vaicāts par e-Saeimas sistēmas uzturēšanu, Bikše skaidroja, ka Saeima to veic sadarbībā ar e-Saeimas izstrādātāju atbilstoši iepriekš noslēgtajam līgumam, kas paredz garantijas saistības. Pašlaik aktīva līguma par uzturēšanu nav, bet iepirkumā ir saņemti piedāvājumi par e-Saeimas sistēmas uzturēšanas veikšanu.

Kā skaidroja e-Saeimas izstrādātāja, uzņēmuma "I SIA" vadītājs Kirils Solovjovs, šogad maijā e-Saeimas sistēmu un tās uzturēšanu uzņēmums esot nodevis Saeimai. Solovjovs pozitīvi novērtēja, ka Saeima ikdienā samērā labi tiek galā ar sistēmas uzturēšanu.

Uzņēmuma vadītājs skaidroja, ka atsevišķos gadījumos "I SIA" konsultē Saeimu, bet līgums par uzturēšanu nav noslēgts. Novembra beigās noslēgusies pieteikšanās Saeimas veiktam iepirkumam, kurā piedalījās arī "I SIA" un uzņēmums pašlaik gaida atbildi, vai viņi atkal kļūs par sistēmas uzturētāju.

Saeimai ceturtdien cita starpā paredzēts pirmajā lasījumā balsot par grozījumiem Veselības aprūpes finansēšanas likumā,

kas paredz, ka sociāli neapdrošinātiem iedzīvotājiem līdz 2022.gada beigām būs tiesības saņemt arī neprimāros veselības aprūpes pakalpojumus neatkarīgi no veiktajām veselības apdrošināšanas iemaksām.

Tāpat plānots otrajā lasījumā skatīt likumprojektu, kas paredz Rīgas Svētā Pētera baznīcu bez atlīdzības nodot Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un LELB Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu