Rīgas pasažieru stacijas tuneļa kafejnīcā iegruvuši griesti, sākts kriminālprocess (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VUGD

Ceturtdienas pēcpusdienā Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijā vienā no tuneļiem kādai kafejnīcai iegruvuši griesti.

No ēkas evakuēti aptuveni 100 cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.14.22. Incidents noticis stacijas ēku kompleksa B tunelī.

Pēc VUGD rīcībā esošās informācijas viens cilvēks pēc incidenta vērsies pie mediķiem.

Notikuma vieta patlaban ir norobežota, un tajā strādā atbildīgie dienesti. Kā novēroja portāls TVNET, Latvijas Dzelzceļa apsardze apsargā norobežoto teritoriju.

Kā portālam TVNET norādīja Pasažieru vilciena Korporatīvo attiecību daļas vadītājs Egils Krutovs, vilcienu satiksme īslaicīgi kavējās, bet pulksten 15:45 tika atjaunota.

Kā pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, šobrīd notikuma vietā turpina dežurēt divas mediķu brigādes, taču līdz šim mediķu apskate veikta tikai vienai personai.

Tikmēr stacijas ēkas apsaimniekotāja - SIA "Linstow" - pārstāvji aģentūrai apliecināja, ka ceturtdien stacijas B tunelī ir iegruvuši griesti un tas noticis virs kafejnīcas "Sala".

Pašlaik drošības apsvērumu dēļ ir slēgta stacijas A un B tuneļa komercplatības daļa. Detalizētu informāciju par notikušo un tā iemesliem "Linstow" pieprasīs ēkas īpašniekam - VAS "Latvijas dzelzceļš".

Kafejnīcu un konditorejas tīkla "Sala" pārvaldītājkompānijā SIA "Nomeda" komentāru par notikušo sniegt nevēlējās.

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" Rīgas Centrālās stacijas būvdarbu veicējas pilnsabiedrības "BeReRix" drošības vadītājs Džoels Silva apstiprināja, ka ceturtdien ap plkst.14 Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēkā tirdzniecības kioska palīgtelpās ir bojāti griesti. Cietušo nav, VUGD ir norobežojis konkrēto tuneli, lai izslēgtu jebkādus draudus pasažieriem.

Silva skaidro, ka bojājumi ir lokāli, stacija turpina darboties bez pārtraukumiem. Negadījuma vietā pašlaik strādā būvinženieri, kuri novērtē bojājuma apmērus, lai novērstu jebkādus riskus un sagatavotu veidu, kā droši novirzīt būvtehniku no iegruvuma teritorijas.

"Sākotnējais novērtējums liecina, ka iebrukums ir noticis, būvtehnikai braucot pāri apslēptai un nekur nedokumentētai ventilācijas vai līdzīgai šahtai.

Ņemot vērā, ka būvdarbi rada mazāku slodzi, nekā pirms tam šajā vietā izvietotās dzelzceļa sliedes ar vilcienu kustību, negadījuma iemesli šobrīd tiek rūpīgi analizēti, lai pieņemtu lēmumu par turpmāku rīcību. "BeReRix" prioritāte šobrīd ir drošība objektā un teritorijas norobežošana," pauž Silva. Savukārt Latvijas Televīzijas "Dienas ziņās" "BeReRix" pārstāvis Andis Linde norādījis, ka "tikko atrasti 50. gadu rasējumi, kuros parādās ventilācijas šahta".

Pilnsabiedrībā "BeReRix" apvienojušies Beļģijas būvniecības uzņēmums "Besix Group", Latvijas būvnieks "Rere būve" un Itālijas būvnieks "Rizzani de Eccher" ar mērķi īstenot projekta "Rail Baltica" nozīmīgu daļu - Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas kompleksa projektēšanu un pārbūvi, jaunu Eiropas platuma sliežu un dzelzceļa tilta pār Daugavu, uzbēruma un pieguļošās infrastruktūras projektēšanu un būvniecību.

"Latvijas dzelzceļš" vērsīsies pie apdrošinātājiem

VAS "Latvijas dzelzceļš" par šodien notikušo griestu iegruvumu kafejnīcā Rīgas dzelzceļa stacijas B tunelī vērsīsies ar pieteikumu pie apdrošinātāja, norādīja "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Teika Lapsa.

Uzņēmuma pārstāve apstiprināja, ka ceturtdien Rīgas pasažieru stacijā iebruka griesti kafejnīcā, kas atrodas Stacijas B tunelī, virs kura pilnsabiedrība "BeReRix" veic būvdarbus.

Lapsa norādīja, ka "Latvijas dzelzceļš", kam pieder komerctelpas B tunelī, vērsīsies ar pieteikumu pie apdrošināšanas kompānijas ar prasību segt zaudējumus.

Plašākus komentārus LDz pārstāve nesniedza.

Policija sākusi kriminālprocesu 

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par negadījumu, kad Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijā vienā no tuneļiem kādai kafejnīcai iegruvuši griesti.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgi nodarījumiem pret

vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

Nogruvumu radīju šahtu nosedzoša metāla loksne, kas pārlūzusi

Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā šodien pārlūzusi ventilācijas šahtu nosedzošā metāla loksne un caur šahtu iebirusi grunts, skaidrojot šodien notikušā negadījuma apstākļus, informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Kaspars Līcītis.

Būvinspektori apsekošanas laikā konstatēja, ka konditorejas "Sala" palīgtelpā bijusi ventilācijas šahta, kura demontēta, bet atvērums pārsegumā nosegts ar metāla loksnēm un pārbērts ar grunti. Metāla loksnes zem traktora riteņa ielūza.

Atbilstoši būvinspektora norādījumam, zona ap atvērumu pārsegumā tika atbrīvota no grunts krāvuma.

Būvinspektori apsekošanu objektā ir pabeiguši un panākta vienošanās ar būvdarbu vadītāju, ka būvdarbi zonā, kur tika atklāta iepriekš minētā ventilācijas šahta, tiks apturēti un tos varēs turpināt tikai pēc tehniskās izpētes veikšanas un izmaiņu būvprojektā izstrādāšanas.

Rīt tiks pieaicināts eksperts, kurš izvērtēs B tuneļa ekspluatācijas pieļaujamību.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu