25. novembrī pirmizrādi piedzīvoja viena no gada kino sensācijām "Guči nams" ("House of Gucci") - stāsts par ambīcijām, nodevību un modes aizkulisēm.

Izsmalcināti stilizētās filmas darbība aptver "Guči" impērijas trīs gadu desmitus un vienā filmā apvieno zvaigžņotu aktieru ansambli - Lēdija Gāga, Adams Draivers, Als Pačīno, Džareds Leto, Džeremijs Airons, Selma Haieka, Džeks Hjūstons.

Filma ir šokējošs, bet patiesos notikumos balstīts stāsts par modes impērijas slēpto pusi uz finansiālas izšķērdības fona. Bagāto un vareno dinastiju skandāli un ciešanas ir lielisks materiāls filmai, kurā netrūkst intrigas un arī humora.

Lūk, kas patiesībā slēpjas aiz "Guči nama".

Kas dibināja "Gucci"?

Ikoniskā modes zīmola dibinātājs bija itāļu biznesmenis vārdā Gučio Guči. Guči dzimis 1881. gadā Florencē, un viņš pirmo reizi iepazinās ar luksusa tirgu pēc tam, kad devās uz Angliju, kur strādāja "Savoy" viesnīcā Londonā.

1906. gadā Guči atgriezās Itālijā, lai dibinātu "Gucci" - tas sākotnēji darbojās kā jāšanas piederumu veikals, drīzumā sāka ražot ādas izstrādājumus un preces ceļošanai.

Gučio ar sievu Aidu bija pieci bērni - Grimalda, Vasko, Aldo, Rodolfo un Enzo, kurš nomira deviņu gadu vecumā. Pāris rūpējās arī par Aidas dēlu no iepriekšējām attiecībām - Ugo. Gučio vēlāk oficiāli adoptēja Ugo.

Gučio mantojums tika sadalīts starp viņa dēliem Vasko, Aldo (filmā Als Pačino) un Rodolfo (filmā Džeremijs Airons).

1921. gadā otrās paaudzes Guči pievienojās ģimenes biznesam, un 1953. gadā, kad Gučio devās mūžībā, uzņēmums sāka kļūt pazīstams kā luksusa zīmols, kādu to zinām šodien.

Filmas "Guči nams" stāsts sākas 1970. gados, kad Guči ģimenes trešā paaudze pievienojās biznesam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp