Smagā frontālā sadursmē uz Rīgas apvedceļa nopietni cieš abu auto vadītāji (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rīgas apvedceļš no Jaunmārupes puses līdz pat tiltam, kas ved pāri Jelgavas šosejai, ceturtdienas rītā bija kritisks posms, no kura autobraucējiem vajadzēja turēties pa gabalu, tomēr tie, kas neņēma vērā paziņojumus pa radio un navigācijas norādes, uz ilgāku laiku palika iespiesti sastrēgumā.

Satiksmes kustība pilnībā apstājās un izveidojās kilometriem gara auto kolonna. Garām tai tikt varēja vien operatīvie dienesti, un to minētajā ceļa posmā šorīt netrūka. Mediķi, policisti un pat ugunsdzēsēji traucās uz autoceļa 26. kilometru, kur bija notikusi divu ”Toyota” un ”Volkswagen” automašīnu sadursme.

Kā TV3 raidījumam Degpunktā atklāja VUGD glābējs Andis Umulis, ierodoties notikuma vietā, konstatēta

divu automašīnu frontāla sadursme un katrā no automašīnām bijis iespiests pa vienam cilvēkam.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Viņu atbrīvošanai izmantoti hidrauliskie instrumenti, ar kuriem spēkrati burtiski sagriezti, tomēr tāpat satiksmes šajā posmā bijusi pilnībā bloķēta uz vairāk nekā stundu.

Gan “Toyota, gan “Volkswagen” bija samērā jauna izlaiduma gada, un, lai arī abiem spēkratiem virsbūves priekšējās daļas ir faktiski iznīcinātas,

vadītājus tomēr aizsargāja vesels arsenāls drošības sistēmu un gaisa spilvenu.

Visticamāk, tās paglāba braucējus no letāla iznākuma, bet tik un tā, ņemot vērā šosejas ātrumus, sadursme bija pietiekami jaudīga, lai cietušie gūtu visai nopietnus ievainojumus. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Tika nosūtītas divas mediķu brigādes, vēlāk, izvērtējot notikušā apstākļus un pacienta stāvokli, piesaistīta arī ārstu speciālistu brigāde. Kopumā ir divi cietušie, kas guvuši visai smagas traumas – politraumas, kas vienlaikus ir vairāku ķermeņa daļu ļoti nopietni ievainojumi. Cietušie ir pie samaņas, sniegta palīdzība uz vietas, un abi cietušie nogādāti ārstniecības iestādē,” saka NMPD pārstāve Inga Vītola.

Likumsargiem par šo negadījumu vēl ir daudz neskaidrību. Ņemot vērā cietušo veselības stāvokli, pilnvērtīgi uzklausīt viņu liecības pagaidām nav iespējams. Tiek meklēti šā rīta avārijas aculiecinieki vai videoreģistratoru ieraksti. Policisti aicina dalīties ar lietderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu