Mūzikas akadēmijā pianistes Diānas Zandbergas solokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Zandberga
Diāna Zandberga Foto: publicitātes

7. decembrī plkst.18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisināsies pianistes Diānas Zandbergas solokoncerts "Patiesība", informē JVLMA Sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Šuvajeva.

Zandberga ir JVLMA Profesionālās doktora studiju programmas direktore, Klavieru katedras mācībspēks un Latvijas Klavieru skolotāju asociācijas valdes locekle.

Viņas koncertā izskanēs Imanta Zemzara filozofiskās miniatūras "Patiesība I" un "Patiesība II", kuras iezīmē ceļu no jaunības cerībām un ideālisma līdz to zudumam pusmūža krustcelēs.

Tāpat, pieminot ungāru klaviermākslas ģēnija Ferenca Lista 210. jubileju, koncertā izskanēs arī monumentālā Sonāte si minorā. Tās pamatā ir motīvs, kas ietver visdziļākos noslēpumus un pārveidojas, izpaužot pretmetu - labā un ļaunā, dievišķā un dēmoniskā sadursmes. Sonāti ievadīs Lista veltījums Riharda Vāgnera piemiņai Venēcija, bet koncertu noslēgs transkripcija Vāgnera operas "Tristans un Izolde" noslēguma skatam "Izoldes mīlasnāve".

Ieeja koncertā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pasākuma laikā viesiem jālieto sejas aizsargmaskas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu