Krievijā aizturēti 200 "Jaunās paaudzes" mācītāju konferences dalībnieku (11)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijā Maskavas apgabala Ramenskā policija ieradusies reliģiskās kustības "Jaunā paaudze" mācītāju konferencē un aizturējusi aptuveni 200 tās dalībnieku, vēsta Krievijas tīmekļa medijs "OVD-Info", kas apkopo informāciju par varas pārstāvju veiktajām aizturēšanām.

Aizturētajiem likts gulties uz aukstās grīdas, un tā viņi turēti 40 minūtes. Tiek ziņots, ka viens konferences dalībnieks piekauts.

Pasākumā piedalījušās gan reģistrētās, gan nereģistrētās reliģiskās organizācijas. Varas pārstāvji, pēc visa spriežot, nākuši pie slēdziena, ka forumā varētu piedalīties Krievijā par nevēlamām atzītās organizācijas.

Šā gada augustā Krievijas Ģenerālprokuratūra četru ārvalstu reliģisko organizāciju darbību Krievijas teritorijā atzina par nevēlamu.

Lēmums pieņemts attiecībā uz starptautisko kristīgo kustību "Jaunā paaudze" un evaņģēlisko kristīgo baznīcu "Jaunā paaudze", kas ir reģistrētas Latvijā. Sarakstā iekļautas arī divas Ukrainas organizācijas - Ukrainas kristīgās baznīcas "Jaunā paaudze" evaņģēlisko kristiešu garīgā pārvalde un garīgā mācību iestāde "Starptautiskā Bībeles koledža "Jaunā paaudze"".

Šo organizāciju darbība rada draudus Krievijas konstitucionālās iekārtas pamatiem un drošībai, norādīja Ģenerālprokuratūra.

Par šo organizāciju darbības īstenošanu Krievijas teritorijā likumdošanā paredzēta administratīvā un kriminālā atbildība.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu