No 12.decembra vilcieni kursēs pēc ziemas sezonas grafika

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 12.decembra būs spēkā ziemas sezonas vilcienu kustības grafiks, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Grafiks plānots, ņemot vērā pasažieru pārvietošanās ieradumu izmaiņas, iestājoties gada aukstākajam laikam. Jaunā saraksta veidošanā ir ņemta vērā arī informācija par "Rail Baltica" projekta plānoto būvniecības darbu grafiku un citas izmaiņas.

Savukārt 16.decembrī pirmais vilciens dosies līdz jaunajam maršruta galapunktam - pieturpunktam "Indra". Saskaņā ar jauno ziemas sarakstu vilcieni ieradīsies Indrā ceturtdienās un piektdienās un atstās to piektdienās un sestdienās, lai caur Krāslavu dotos uz Rīgu.

Izmaiņas līdz ar jauno grafiku ir gaidāmas arī vilcienu satiksmē ar Rēzekni. Turpmāk ekspresreisi no Rīgas uz Rēzekni un atpakaļ kursēs katru dienu, ne tikai brīvdienās, kā līdz šim. Atsaucoties pasažieru pieprasījumam, arī šajā sezonā līdz ar jauno grafiku būs iespējams biļešu tirdzniecības kasēs lielākajās stacijās visās vilcienu kursēšanas līnijās bez maksas paņemt kabatas formāta vilcienu kustības sarakstu.

Iespējamas arī citas izmaiņas kustības sarakstos, tādēļ pasažieri tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par reisiem uzņēmuma mājaslapā, sadaļā "Izmaiņas". Savukārt precīzu vilcienu kursēšanas grafiku "Pasažieru vilciens" iesaka skatīt interaktīvajā vilcienu kustības sarakstā. Mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas iepriekš, ietver visas aktuālās izmaiņas.

"Pasažieru vilciena" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 32,52 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa samazinājās par 48,2% un bija 421 903 eiro.

Pērn "Pasažieru vilciens" strādāja ar 42,63 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 24,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 1,8% un bija 1,013 miljoni eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu