Dubultslepkavība, ko izdevās slēpt 15 gadus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ainavu veidotāji"
"Ainavu veidotāji" Foto: HBO

"Ainavu veidotāji" (Landscapers) - tā saucas jaunais kompāijas "Sky Atlantic" seriāls, kas vēsta par kādu šaušalīgu patiesu notikumu Lielbritānijā. 

Jau 8. decembrī šis uz reāliem notikumiem balstītais krimināldrāmas seriāls būs pieejams arī "LMT Viedtelevīzijas" abonentiem.

"Ainavu veidotāji" - atsauce uz dārza darbiem - ir melnā humora piesātināts mīlas un fantāzijas piedzīvojumu stāsts par kādu laulātu pāri – Sūzenu un Kristoferu Edvardsiem. Edvardsi nav apveltīti ar sevišķi smalkām manierēm un jau piecpadsmit gadus bēguļo no realitātes. 

Šī bēgšana sākās 1998. gadā, kad pāris savās mājās Mensfīldā nogalināja Sūzenas vecākus - Viljamu un Patrīciju Vaičerlijus un apraka viņu līķus turpat piemājas dārzā. Turpmākos piecpadsmit gadus viņi šo notikumu noklusēja - atbildēja uz vēstulēm viņu vietā, atvēra kopīgu Sūzenas un viņas mātes bankas kontu, kurā piecpadsmit gadu laikā spēja uzkrāt 300 000 mārciņas no mātes pensijas un visādi citādi imitēja saskanīgu kopdzīvi. 

Interesanti, ka lielu daļu naudas dīvainais pārītis iztērēja, iegādājoties Holivudas zvaigžņu piemiņas lietas - atklātnes ar parakstiem, piemēram, Gerija Kūpera (Gary Cooper) bildi ar autogrāfu, kādu kartīti ar Frenka Sinatras iniciāļiem u. tml. 

"Ainavu veidotāji" (Landscapers)
"Ainavu veidotāji" (Landscapers) Foto: HBO

Kad pienāca vēstule no Darba un pensiju departamenta, kas vēlējās sveikt noslepkavoto Viljamu 100 gadu jubilejā, dīvainais pāris nolēma bēgt uz Franciju. 

Filmas reklāmas rullītī redzama aina, kad Edvardsus pie lidostas sagaida policija, lai apcietinātu. Abi tika apcietināti un notiesāti 2014. gadā.

"Ainavu veidotāji" (Landscapers)
"Ainavu veidotāji" (Landscapers) Foto: HBO

Galveno varoni Sūzenu Edvardsu seriālā atveido godalgotā un šobrīd kritiķu, skatītāju un mediju pelnītas uzmanības lutinātā aktrise Olīvija Kolmena (Olivia Colman), kura sevi spilgti pierādījusi seriālā "Kronis" (The Crown). Savukārt par filmu "Favorīte" (The Favorite, 2018) aktrise saņēma Kino akadēmijas balvu kā labākā aktrise. Sūzenas Edvardsas partneri filmā atveido britu aktieris Deivids Tjūliss (David Thewlis) - angļu aktieris un kinorežisors, kura populārākā loma ir Remusa Vilksona tēls Harija Potera filmu sērijā.

Seriāla reklāmas rullītis.

Seriāla scenārija autors ir Eds Sinklērs (Ed Sinclair) - Olīvijas Kolmenas vīrs. Režisors - Vils Šārps (Will Sharpe).

Interesanti, ka reālajā dzīvē Edvardsi savu vainu noziegumā neatzina, apgalvojot, ka Patrīcija nogalināja Viljamu, bet vēlāk Patrīciju pēc viņas provokācijas, bija spiesta nogalināt Sūzena. 

Abi notiesāti uz 25 gadiem ieslodzījumā.

"Ainavu veidotāji" (Landscapers)
"Ainavu veidotāji" (Landscapers) Foto: HBO

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu