Konkursā "Kurzemes prozas lasījumi" uzvar rakstniece Jana Egle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rakstniece Jana Egle
Rakstniece Jana Egle Foto: memorialiemuzeji.lv

Konkursā "Kurzemes prozas lasījumi 2021" uzvarējis Janas Egles darbs "Bovijs un divpadsmit putnēni", informē Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas projektu koordinatore Ieva Balode.

Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Ventspils bibliotēku 12.reizi rīkoja konkursu "Kurzemes prozas lasījumi". Šogad, ņemot vērā valstī joprojām noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, lasījumi notika attālināti. Darbus autori iesūtīja un žūrija vērtēja video formātā.

Kā skaidroja Balode, žūrija, pieņemot lēmumu, vērtēja gan tekstu, gan iesūtīto video lasījumu, un galveno balvu - dalība festivālā "Prozas lasījumi" Rīgā - piešķīra Eglei par darbu "Bovijs un divpadsmit putnēni". Žurnāls "Domuzīme" rakstniecei piešķīra arī žurnāla gada abonementu.

Otro vietu saņēma Anna Paula Gruzdiņa par darbu "Poliklīnikas process". Arī otrai vietai balvā ir žurnāla "Domuzīme" gada abonements. Trešā vieta piešķirta Ligitai Paeglei par darbu "Prozas terorists".

Šogad piešķirta arī specbalva. Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils muzejs specbalvu piešķīra Aijai Puzarelei par darbu "Vadātājs un internets". Balvā ir divu nedēļu rezidence Rakstnieku mājā.

Konkursa žūrijā strādāja literāti Jānis Vādons, Ieva Rupenheite un Dace Meiere, kā arī Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura un latviešu valodas un literatūras skolotāja Sarmīte Bērzkalne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu