Rīgas lidosta slēdz lidlauku līdz sestdienas plkst. 6 no rīta (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edgars Rinkēvičs/Twitter

Sniegputeņa dēļ un rūpēs par pasažieru un lidojumu drošumu lidosta “Rīga” slēdz lidlauku līdz rītdienas plkst. 6 no rīta, tā lidosta paziņoja vietnē "Twitter". 

Lidosta pasažierus lūdz sazināties ar savām aviokompānijām.

TVNET jau ziņoja, ka lidmašīna, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" nobraukusi no manevrēšanas ceļa, un līdz plkst.15 lidosta ir slēgta.

Lidostas pārstāve Ilze Salna pastāstīja, ka aviācijas negadījuma dēļ lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts. Lidostas atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā TVNET uzzināja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms plkst.12.

Lidmašīnas pasažieri un apkalpe evakuēti, neviens cilvēks nav cietis.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

"airBaltic" pārstāve Alise Bethere pavēstīja, ka aviokompānijas reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās.

Pēc Betheres sniegtās informācijas, visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.\

Lidmašīnā, kas piektdien sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" noslīdēja no manevrēšanas ceļa, bijis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Sociālajā tīklā "Facebook" ministrs dalījies iespaidos par notikušo, rakstot, ka šī viņam bijusi neaizmirstama nedēļa - "atgriežoties Rīgā, Stokholmas lidmašīna noslīdēja no skrejceļa".

Ministrs pateicas "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību, mieru un profesionalitāti. "Cik saprotu, tad nekas nopietns nevienam nav atgadījies," norāda Rinkēvičs.

Ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris pavēstīja, ka Rinkēvičs pēc piedzīvotā jūtas lieliski un turpina pildīt amata pienākumus.

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atceļ visus lidojumus no un uz Rīgu

Laika apstākļu dēļ Rīgas lidostā ir atcelti airBaltic lidojumi līdz 4. decembra plkst. 6 rītā. Reisu BT791 uz Dubaiju plāno veikt ar kavēšanos, vietnē "Twitter" ziņo Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

"airBaltic" informē, ka ietekmētie pasažieri var doties uz viesnīcu. To izmaksas tiks kompensētas un jaunas biļetes nosūtītas cik vien drīz iespējams.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu