Sniega radīto lidojumu izmaiņu dēļ skarti vismaz 2500 "airBaltic" pasažieri (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna Starptautiskajā lidostā "Rīga".
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna Starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Evija Trifanova/LETA

Sniega radīto aviosatiksmes izmaiņu dēļ līdz sestdienai kopumā ir skarti 2569 lidsabiedrības "airBaltic" pasažieri, no kuriem līdz dienas vidum 2055 ir izlidojuši uz saviem galamērķiem, aģentūru LETA informēja aviokompānijas pārstāve Alise Bethere.

Slikto laikapstākļu un lidostas kapacitātes ierobežojumu dēļ "airBaltic" lidojumu grafikā uz un no Rīgas lidostas arī sestdien ir iespējamas izmaiņas.

"airBaltic" aicina pasažierus sekot līdzi informācijai par lidojumiem arī lidsabiedrības mājaslapā.

Aviokompānija atvainojas pasažieriem par izmaiņām lidojumu sarakstā. Lidsabiedrības prioritāte patlaban ir laicīgi apzināt visus ietekmētos klientus, lai pēc iespējas ātrāk spētu piedāvāt alternatīvas ceļošanas iespējas ar tuvākajiem iespējamiem "airBaltic" un citu aviokompāniju reisiem.

Pasažieri, kuriem ir jautājumi par papildu palīdzības saņemšanu šajā situācijā, tiek aicināti sazināties ar "airBaltic" klientu zvanu centru pa bezmaksas tālruņa numuru, kas norādīts uz pasažieru iekāpšanas kartes.

Jau ziņots, ka lidosta "Rīga", kur piektdien sniegputeņa dēļ tika slēgts skrejceļš, sestdien no plkst.6 pakāpeniski atsākusi drošu skrejceļa darbu.

Lidostā uzsvēra, ka lidojumi gan atsākti pakāpeniski, tāpēc visas dienas garumā iespējama lidojumu kavēšanās.

Pasažieri joprojām tiek aicināti sazināties ar savām aviokompānijām, lai noskaidrotu precīzāku informāciju par lidojumiem. Informācija par lidojumiem tiek regulāri atjaunota arī lidostas mājaslapā.

Ņemot vērā snigšanu Rīgā, kas ir stiprāka nekā tika prognozēts, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdien jau otro reizi paaugstināja brīdinājuma līmeni galvaspilsētai - pirmo reizi vēsturē izsludināts sarkanais brīdinājums par ekstremāli stipru snigšanu.

Sniegputeņa dēļ un rūpēs par pasažieru un lidojumu drošumu lidosta "Rīga" slēdza lidlauku līdz sestdienas plkst.6.

Piektdien "airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās. Incidentā neviens pasažieris neguva savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu