Video ⟩ Rīgas zoo sāksies "Ziemas naktis"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Māris Lielkalns/Rīgas zoo

Nākamnedēļ Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā sāksies "Ziemas naktis".

Ja pašlaik Rīgas zooloģiskais dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst.10 līdz 16, tad no 9.decembra "Ziemas nakšu" laikā zoodārza kases strādās līdz plkst.19.

Kā iepriekšējos gados "Ziemas nakšu" apmeklētājiem ieteica zooloģiskā dārza darbinieki, pasākums ir lieliska iespēja pavadīt svaigā gaisā ne vienu vien stundu, vērojot dzīvniekus gan āra aplokos, gan iekštelpu ekspozīcijās.

Lai apmeklējums sagādātu patīkamas sajūtas, esot ieteicams aizmirst steigu, nolikt dziļāk telefonu un austiņas, kā arī apģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Iespējams, naksnīgajās pastaigās būs iespējams vērot arī vienus no populārākajiem zooloģiskā dārza iemītniekiem, jaunos lauvēnus Teiku un Vari. Lauvēni ir sasnieguši sešu mēnešu vecumu sver attiecīgi 32 un 38 kilogramus.

Kopš brīža, kad lauvene Cvanga savus mēnesi vecos pēcnācējus pirmo reizi iznesa no migas un atrādīja apmeklētājiem, lauvēni neapšaubāmi kļuvuši par populārākajiem Rīgas zoodārza iemītniekiem, norāda zooloģiskā dārza darbinieki.

Savvaļā sešu mēnešu vecums lauvēniem esot ļoti bīstams laiks, jo māte sāk mazuļus atstāt vienus, lai dotos medībās un viņus apdraud gan hiēnas un bifeļi, gan arī sveši lauvu tēviņi. Zoodārzā māte un tēvs arvien ir līdzās, un lauvēni var trenēties zebru medību prasmēm, cenšoties no slēpņa uzbrukt vecākiem, kuri neapskaužamā iecietībā cenšas pasargāt muguru no jauno mednieku asajiem nagiem.

Kaut sākusies ziema, lauvēnus no rotaļām neattur ne sniegs, ne sals, jo vienmēr ķepas var sasildīt uz iekštelpu mītnes apsildāmās grīdas.

Āfrikas lauvas ir ierakstīti Pasaules Sarkanajā grāmatā kā "jutīga suga", tātad to izdzīvošana dabā daudzviet ir apdraudēta. Suga iekļauta arī Vašingtonas konvencijas, kas regulē tirdzniecību ar apdraudēto dzīvnieku un augu sugām, otrajā pielikumā un tās turēšanas zooloģiskajos dārzos kontrolēšanai izveidota Āfrikas lauvu Apdraudēto sugu Eiropas programma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu