Autovadītāji sašutuši, ka tik grūti dabūt XS sērijas numura zīmi (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

29. novembra plkst. 21 CSDD e-pakalpojumu vietnē tika atvērta pieteikšanas XS sērijas valsts reģistrācijas numura zīmēm. Interese par numuriem no XS 1 līdz XS 99 bija ārkārtīgi liela, tādēļ daudzi finālā palika ar garu degunu.

Arī jelgavnieks Jānis vēlējās savam Škoda automobilim īpašāku numura zīmi, tādēļ vēra vaļā e-CSDD un gatavojās darījumam.

“Protams, gribēju ar vienu ciparu iegādāties, bet, saprotot, ka uz vienu ciparu būs liela rinda, tāpēc izvēlējos XS 90. Es jau biju sagatavojies. Plkst. 20:59 gaidīju sekundes. Tieši plkst. 21:00 iegāju, jau zināju, ko darīt, ko spiest. Pie pēdējā soļa, kad viss jau apstiprināts, kad numurs jau rezervēts, spiežu “iepazinos ar noteikumiem”, “apstiprināt”, bet izlec paziņojums “necilvēciskas aktivitātes”. Ko nozīmē “necilvēciskas aktivitātes”? Kas tas tāds? Otrreiz arī rādījās, ka veicu “necilvēciskas aktivitātes”. Ko es tādu esmu izdarījis? Protams, meģināju no jauna ieiet. Katrreiz meta “necilvēciskas aktivitātes”. Nācās man no jauna doties uz mājaslapu, bet tad jau numuri bija izpirkti,” TV3 raidījumam Bez tabu atklāj Jānis.

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters stāsta, ka interese par numuriem nudien bijusi liela. Pēc viņa teiktā

uz katru “gardāko” numurzīmi vienlaikus pretendējuši līdz pat 500 cilvēku.

Mālmeisters atklāj, ka parasti rezervēšana aizņem 2,5 - 3 minūtes un tad šajā laikā vienu darbību centušies veikt šie 500 interesentu. Tomēr tikai vienam no viņiem numuru izdodas saņemt, jo rezervēšana sistēmā, kas sadalīta pa posmiem, ir noslēgta tikai procesa pēdējā sadaļā. Kurš tajā nonāk pirmais, tiek pie numura, bet pārējie 499 saņem atteikumu. Un viņiem tad jālūko rezervēt citu numuru. 

Mārtiņš Mālmeisters: “Varbūt nākotnē kārtību mainīsim, bet par to informācija sekos vēlāk. Varbūt piedāvāsim iegādāties ne tikai šajā vienā laikā, bet izveidosim ilgāku procesu, kuru būs jāveic, lai saņemtu savā īpašumā numurzīmi.”

Tāpat CSDD pārstāvis piebilda, ka paziņojumu par “necilvēciskām aktivitātēm”, kas daudzos numuru medniekos izraisījis sašutumu, rezervācijas sistēma parāda tad, ja tai

rodas aizdomas par kādām aizdomīgām darbībām, botu vai citu negodprātīgu programmu izmantošanu, lai apietu rindu.

Jānis gan apgalvo, ka nav izmantojis negodprātīgas programmas, vienkārši ļoti labi orientējas numuru rezervācijas sistēmā un visas darbības veic ļoti ātri. Acīmredzot bija daudz tādu, kas orientējās vēl labāk, jo drīz vien pēc rezervācijas procesa beigām sākās numuru tirgošana internetā par 500 un pat 700 eiro, kaut gan CSDD jāmaksā vien 28 eiro. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu