Ķirsis neizslēdz iespēju lauzt līgumu ar "Clean R" (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nav izslēgta iespēja neapmierinošas galvaspilsētas ietvju attīrīšanas no sniega dēļ lauzt līgumu ar uzņēmumu "Clean R", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīga panorāma" pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Ķirsis atgādināja, ka aizvadītajās dienās piedzīvota īpaši intensīva snigšana, sasniedzot tādu sniega segu, kāda nav bijusi pat dažās ziemās visas sezonas laikā.

Lai gan situācija patlaban esot normāla, jautājums par līguma ar "Clean R", kam patlaban uzticēta galvaspilsētas ietvju tīrīšana, saglabāšanu vai laušanu aizvien ir aktuāls.

"Darbi notiek, bet gribētos, lai tas notiek raitāk.

Skatīsimies, vai lauzt līgumu, neizslēdzu šādu iespēju," teica domnieks.

Tāpat Ķirsis pastāstīja, ka sniega izvešana no pilsētas notiks katru nakti, sniegu vedot uz poligoniem.

Kā ziņots, papildu sniega tīrīšanas tehnikas iegādei Rīgā nepieciešams ekonomisks pamatojums, ņemot vērā, ka tik intensīva snigšana, kāda galvaspilsētā piedzīvota šonedēļ, notiek reti, pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Rīgas vicemērs uzsvēra, ka

pirmo reizi piedzīvota situācija, kad četras dienas pēc kārtas intensīvās snigšanas dēļ ir oranžais brīdinājums

un vienu dienu sarkanais brīdinājums. Pie tik bezprecedenta intensīvas, nepārtrauktas snigšanas ar sarežģītu satiksmes situāciju ir jārēķinās, ņemot vērā, ka šādi nokrišņi, iespējams, gaidāmi reizi piecos līdz desmit gados vai pat retāk.

Ķirsis nepiekrīt, ka Rīgas dome netiek galā ar sniega tīrīšanu. Pēc viņa teiktā, pirmās un otrās kategorijas ceļi ir notīrīti un pabeigta arī trīs ceturtdaļu mazo ieliņu tīrīšana.

Attiecībā uz pašvaldības atbildībā esošo ietvju, kas ir ap 5% no visām ietvēm pilsētā, tīrīšanu pašlaik spēkā ir līgums ar uzņēmumu "Clean R". Kā sacīja Ķirsis, ja šo ietvju tīrīšana neuzlabosies, tad ar šo uzņēmumu nāksies līgumu lauzt. Vaicāts sīkāk par termiņiem līguma ar "Clean R" vērtēšanai, politiķis skaidroja, ka šis jautājums ir galvaspilsētas izpilddirektora pārziņā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka pašlaik ar resursiem ietvju sakopšanā palīdz pilsētas Teritorijas labiekārtošanas pārvalde. Ietves satīrīt sava īpašuma priekšā ir konkrētajam īpašniekam, atzīmēja Ķirsis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu