Beitnere-Le Galla: Dialogs ar Krieviju ir būtisks, lai izvairītos no pārpratumiem un konfliktiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dagmāra Beitnere-Le Galla.
Dagmāra Beitnere-Le Galla. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla šodien ar Krievijas vēstnieku Latvijā Mihailu Vaņinu pārrunāja reģiona drošības jautājumus, informēja Saeimas Preses dienests.

Lai stiprinātu drošību, vēstnieks rosināja nodibināt tiešu kontaktu starp abu valstu Aizsardzības ministrijām. Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka dialogs ir ārkārtīgi būtisks, lai izvairītos no pārpratumiem un konfliktiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka Eiropā nedrīkst pieļaut jaunu konfliktu eskalāciju, un pauda nožēlu, ka Krievija apturējusi savas pārstāvniecības NATO darbību.

Viņa norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta uzturēt labas kaimiņattiecības un veidot abpusēji konstruktīvu sadarbību ar Krieviju. Neskatoties uz iespējami atšķirīgiem viedokļiem dažādos jautājumos, esot svarīgi uzturēt konstruktīvu dialogu, jo tikai tā iespējams labāk saprast vienam otru.

Puses bija vienisprātis, ka dialoga uzturēšanā būtiska loma esot parlamentārajiem sakariem. Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbībai ar Krievijas parlamentu.

Vēstnieks kā vienu no prioritātēm izcēla tirdzniecību un uzsvēra, ka tās attīstība palīdzētu stiprināt abu valstu ekonomikas un veicināt labklājību. Savukārt Beitnere-Le Galla akcentēja priekšrocības, ko var sniegt Latvijas ostas un dzelzceļa infrastruktūra.

Ekonomisko sakaru attīstība varētu sniegt impulsu arī politiskā dialoga uzlabošanā, sacīja vēstnieks, uzsverot nepieciešamību strādāt pie kaimiņvalstu attiecību veidošanas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu